ΕΞΟΔΟΣ

H φιλοσοφία του Βολιώτικου Τσιπουράδικου

Με τον Γρηγόρη Χέλμη, στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου.

13.03.2018| Updated: 25.06.2021
H φιλοσοφία του Βολιώτικου Τσιπουράδικου

Οι εκδηλώσεις στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου συνεχίζονται την Τρίτη 13 Μαρτίου. Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην όλη φιλοσοφία και τη λογική που διέπει το Βολιώτικο Τσιπουράδικο, και στους δυο σημαντικούς πυλώνες που το χαρακτηρίζουν, στο τσίπουρο και στους μεζέδες που το συνοδεύουν. Θα παρακολοθοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του ΜεΖεν συνεχίζει την παράδοση του μεζέ και τη λογική με την οποία αναβαθμίζουν ένα προς ένα τα μικρά προσφερόμενα πιατάκια που συντροφεύουν το τσίπουρο. Με μια τέτοια ευκαιρία και δεδομένου ότι η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής καταλύεται σε λίγες μέρες -του Ευαγγελισμού- θα επικεντρωθούν σε ψαρομαγειρέματα. Κύριο αντικείμενό ο παστός μπακαλιάρος που σε λίγες μέρες θσ έχει την τιμητική του. Ο Γρηγόρης Χέλμης θα τον διαχειριστεί με τον δικό του τρόπο. Ξέρουμε πως θα ‘χει και σαρδέλες στο πανέρι του, αλλά είπαμε ήδη αρκετά για να μας ανοίξει η όρεξη.

Αξίζει να σημειωθε’ι ότι αφορμή για τη συνάντηση στο νησί, με τον Γρηγόρη Χέλμη και την ομάδα του ΜεΖεν, είναι η συνεργασία τους για δυο μέρες, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Μαρτίου, με το καφέ-μεζεδοπωλείο Captain’s, στο Γιαλό της Μυκόνου. Τα παιδιά του Captain’s, ο Απόλλων Βούλγαρης και ο Νικόλας Λοΐζος, κινούνται στον ίδιο περίπου χώρο, αυτόν του τσιπουράδικου και όχι μόνο, με ευφάνταστους και ευφραντικούς μεζέδες με μια λογική όπως την ονομάζουν food to share, φαγητό δηλαδή που το μοιράζεσαι με τον συνδαιτυμόνα και συμπότη σου.

Μας περιμένουν, λοιπόν, την Τρίτη 13 Μαρτίου, ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων στην πλατεία της Άνω Μεράς. Η είσοδος όπως πάντα στις εκδηλώσεις της Λέσχης είναι ελεύθερη και ανοικτή σε όλους. Τα έξοδα άλλωστε της κάθε εκδήλωσης καλύπτονται εκ των ενόντων!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών