ΕΞΟΔΟΣ

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου, στον Τοπικό Διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018

Συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, αισθητική και μήνυμα, οι χρυσοί κανόνες για την ανάδειξη του καλύτερου πιάτου.

13.07.2017| Updated: 25.06.2021
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου, στον Τοπικό Διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018

Συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, αισθητική και μήνυμα, οι χρυσοί κανόνες για την ανάδειξη του καλύτερου πιάτου.

Στις 10 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε ο τελικός του προκριματικού διαγωνισμού για να βρεθεί ποιος ανερχόμενος σεφ θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Μεσογείου στον παγκόσμιο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δύο σεφ από την Ελλάδα και άλλοι 8 σεφ από την Τουρκία και το Ισραήλ. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Νίκο Ρούσσο, Chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου “Funky Gourmet”, καθώς και του OPSO στο Λονδίνο, ο Ισραηλινός Chef Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show “Master Chef” και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, Chef & Ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler.

Οι κριτές δοκίμασαν και αξιολόγησαν κάθε signature πιάτο που μαγείρεψε και παρουσίασε κάθε ένας από τους 10 φιναλίστ. Νικήτρια στον Τοπικό Διαγωνισμό, όμως, ανακηρύχθηκε η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, με το πιάτο «Ελλήνων Γεύσεις», ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα Ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του Νίκου Μαυρόκωστα, που με το πιάτο του «Μεσογειακή “ψυχή” με θαλασσινά και αυγοτάραχο» κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών για την άριστη τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις του.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 και μέχρι τότε η Κωνσταντίνα έχει δουλειά. Μαζί με τον μέντορά της, Νίκο Ρούσσο, θα πρέπει να εξελίξει το signature πιάτο της και να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα υλικά, τις τεχνικές, την παρουσίαση και την ιστορία του!

Η ίδια δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος στον διαγωνισμό και κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου να αναδείξω τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μου! Είναι μοναδική εμπειρία να γνωρίζεις, να μαγειρεύεις και να κρίνεσαι από έμπειρους Chef από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι μοναδική εμπειρία να έρχεσαι κοντά με ανθρώπους στην ηλικία σου που μπορεί να μη μιλάτε την ίδια γλώσσα αλλά έχετε ένα κοινό πάθος: την ανάδειξη της σύγχρονης γαστρονομίας.»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών