ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Taverna εντός του κοσμικού κέντρου Bios

Καλοκαίρι στην Πειραιώς.

29.05.2018| Updated: 31.10.2023
Η Taverna εντός του κοσμικού κέντρου Bios

Καλοκαίρι στην Πειραιώς.

Στον πρώτο όροφο του Bios, κάτω από την ταράτσα όπου σερβίρονται κάθε απόγευμα από τις 17:00 ωραία ποτά μετά μουσικής και θέα στην Ακρόπολη, λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες η Τaverna. Στον ίδιο οικείο χώρο το χειμώνα συναντούσαμε το Beef, ένα κρεοφαγικό πρότζεκτ από την ίδια ομάδα, με επικεφαλής στην κουζίνα τη Γωγώ Δελoγιάννη. Η Γωγώ μαγειρεύει τώρα ό,τι μας αρέσει να τρώμε το καλοκαίρι: βλίτα με κολοκυθάκια βραστά, κεφτέδες, πατάτες στο τηγάνι (ψητές, πηρουνάτες και ύστερα τηγανητές), σαλάτες και τυριά.

Το μενού είναι μικρό, οι μερίδες γενναιόδωρες. Δοκιμάσαμε όλα τα παραπάνω και λίγα ακόμα, όπως φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι και τραχανά τηγανητό(!), ωραία ιδέα, νόστιμο με υφή κριτσανιστή, σε ένα πιάτο που χρειάζεται κάτι λίγο επιπλέον για να γίνει αξέχαστο. Σε γενικές γραμμές όλα είναι καλομαγειρεμένα, χωρίς μαγειρικές φλυαρίες. Ειδική μνεία θα κάνουμε για τα τυριά τους, την φέτα βοσκών Ολύμπου και την γραβιέρα Αμφιλοχίας, που ήταν αψιά, βουτυράτα και νόστιμα, τραβάνε κρασί ή κάποιο απόσταγμα και κομπλιμεντάρουν το ζεστό ζυμωτό ψωμί τους. Θα επιστρέψουμε με μεγαλύτερη παρέα για τα κρεατικά, τον καβουρμά, το χειροποίητο λουκάνικο αλλά και το χοιρινό μπούτι (περίπου 2 κιλών) που θέλει «γερά πιρούνια» και λιγότερο ενθουσιασμό στην παραγγελία των ορεκτικών για να το καταφέρετε όλο. Γενικά το μενού είναι έτσι δομημένο που μπορεί κανείς να κάνει συνδυασμούς- π.χ. γκόγκες ( χειροποίητα ζυμαρικά από το τοπικό συνταγολόγιο της λακωνίας και της Αργολίδας) με καβουρμά ή τραχανά με λουκάνικο, κλπ.

Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο, ζωηρό χάρη και στην ανοιχτή κουζίνα, όπου κυριαρχεί ωραία βαβούρα από τα κατσαρολικά και τους μαγείρους. Μικρό παράπονο για τον εξαερισμό, που επιδέχεται βελτίωση. Στα μεγάλα συν η τιμολόγηση, υπολογίστε περί τα 35 τα δυο άτομα.

Ώρες Λειτουργίας:

Τετάρτη – Παρασκευή: 19.00 – 01.00
Σάββατο – Κυριακή: 13.00 – 01.00


Bios, Σαλαμίνος 13 &Πειραιώς 84 (στον πρώτο όροφο), Τ/210- 34.25.335

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών