ΕΞΟΔΟΣ

Ισλί από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Το εβδομαδιαίο ραντεβού με τη νοστιμιά, την παράδοση και τις «Κουζίνες των λαών» συνεχίζεται με ένα ακόμα σιροπιαστό γλυκό που γίνεται και νηστίσιμο, έτσι γλυκαίνουν την κυρά-Σαρακοστή στη Μύκονο.

27.02.2018

Το εβδομαδιαίο ραντεβού με τη νοστιμιά, την παράδοση και τις «Κουζίνες των λαών» συνεχίζεται με ένα ακόμα σιροπιαστό γλυκό που γίνεται και νηστίσιμο, έτσι γλυκαίνουν την κυρά-Σαρακοστή στη Μύκονο.

Η Τετάρτη έχει γίνει πλέον μέρα γαστρονομίας στη Μύκονο καθώς κάθε βδομάδα η Λέσχη Γαστρονομίας έχει συνάντηση. Αυτή την εβδομάδα η Δήμητρα Νάζου μας μυεί στα μυστικά του Ισλί ή Ιτσλί, του γνωστού πολίτικου γλυκού, όπως τα έμαθε από τον πατέρα της. Όπως διαβάζουμε και στο site: «Τα Ισλί ή Ιτσλί έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και στις παιδικές μνήμες κάποιων από μας είναι χαραγμένη η γεύση, η γλύκα, τα αρώματα και το περίτεχνο κέντημα ενός γλυκού που έφτιαχναν συγκεκριμένες οικογένειες που κατείχαν το μυστικό. Ήταν πάντα εορταστικά γλυκά, των Χριστουγέννων, του Πάσχα, των γάμων, της χαράς… και μάλιστα την έχουν τη δουλίτσα τους για να γίνουν στην όψη λαχταριστά και να τραβήξουν με τα τσιμπήματα το σιρόπι που θέλουν. Αυτά τα περίτεχνα τσιμπήματα που τα καλύπτουν, το τριγωνικό τους σχήμα, η γέμιση με καρύδια και κανελογαρύφαλα, τα κάνουν να διαφέρουν από τα μελομακάρονα με τα οποία έχουν μια κάποια συγγένεια.»

Ραντεβού λοιπόν, αύριο Τετάρτη ώρα 6 το απόγευμα, στην πλατεία Άνω Μεράς, στην αίθουσα εκδηλώσεων πλάι στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών