ΕΞΟΔΟΣ

Ο Γαστρονόμος στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτεροι μάγειρες της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν για τον Γαστρονόμο.

07.03.2018

Οι καλύτεροι μάγειρες της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν για τον Γαστρονόμο.

  • Η νέα γαστρονομική σκηνή: τα εστιατόρια, οι μάγειρες, οι συνταγές. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα έχει πατρίδα τη Θεσσαλονίκη. Κουβεντιάσαμε με τους πρωταγωνιστές της τοπικής γαστρονομίας και σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό γευστικό ρεζουμέ.
  • Οι πίτες της Θεσσαλονίκης διά χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου.
  • Θαλασσινά όπως πουθενά αλλού: μυδοπίλαφο, ψαρόσουπα, αλλά και μαριναρισμένο μπαρμπούνι και αστακός παστιτσάδα από τους εξπέρ του είδους.
  • Σαλονικιώτικες λιχουδιές: Σουτζουκάκια ψητά, κεφτέδες με σάλτσα, πιπερονάτη και άλλες νοστιμιές διά χειρός Αστέριου Κουστούδη.
  • Για την 25η Μαρτίου: Τα μπακαλιαράκια του Αρίστου μάς δίνουν όλα τα μυστικά για το ελληνικό fish and chips.
  • Zαχαροπλαστείο: Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τις δικές του συνταγές για μπουγάτσα με κρέμα, αλλά και τυρί, για καριόκες, βραχάκια, κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος.

Και ακόμη:

  • Πού θα φάμε, πού θα ψωνίσουμε, ποια είναι η αγαπημένη μας μπουγάτσα, πού θα βρούμε αυθεντικό κουλούρι.
  • Μεγάλο αφιέρωμα: Νηστίσιμη μαγειρική για όλη τη Σαρακοστή και για όλα τα γούστα, από τους σεφ του Γαστρονόμου.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών