Οι καλύτεροι μάγειρες της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν για τον Γαστρονόμο.
- Η νέα γαστρονομική σκηνή: τα εστιατόρια, οι μάγειρες, οι συνταγές. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα έχει πατρίδα τη Θεσσαλονίκη. Κουβεντιάσαμε με τους πρωταγωνιστές της τοπικής γαστρονομίας και σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό γευστικό ρεζουμέ.
- Οι πίτες της Θεσσαλονίκης διά χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου.
- Θαλασσινά όπως πουθενά αλλού: μυδοπίλαφο, ψαρόσουπα, αλλά και μαριναρισμένο μπαρμπούνι και αστακός παστιτσάδα από τους εξπέρ του είδους.
- Σαλονικιώτικες λιχουδιές: Σουτζουκάκια ψητά, κεφτέδες με σάλτσα, πιπερονάτη και άλλες νοστιμιές διά χειρός Αστέριου Κουστούδη.
- Για την 25η Μαρτίου: Τα μπακαλιαράκια του Αρίστου μάς δίνουν όλα τα μυστικά για το ελληνικό fish and chips.
- Zαχαροπλαστείο: Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τις δικές του συνταγές για μπουγάτσα με κρέμα, αλλά και τυρί, για καριόκες, βραχάκια, κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος.
Και ακόμη:
- Πού θα φάμε, πού θα ψωνίσουμε, ποια είναι η αγαπημένη μας μπουγάτσα, πού θα βρούμε αυθεντικό κουλούρι.
- Μεγάλο αφιέρωμα: Νηστίσιμη μαγειρική για όλη τη Σαρακοστή και για όλα τα γούστα, από τους σεφ του Γαστρονόμου.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή