ΕΞΟΔΟΣ

Οι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα

Αλεύρι, ζυμάρια, σουσάμι, μέλι και μυρωδιές παραδοσιακών φαγητών από τα Δωδεκάννησα γέμισε η κατάμεστη από μαμάδες, γιαγιάδες και παιδιά αίθουσα του Ροδινιού το περασμένο Σάββατo …

09.03.2018| Updated: 25.06.2021
Οι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα

Αλεύρι, ζυμάρια, σουσάμι, μέλι και μυρωδιές παραδοσιακών φαγητών από τα Δωδεκάννησα γέμισε η κατάμεστη από μαμάδες, γιαγιάδες και παιδιά αίθουσα του Ροδινιού το περασμένο Σάββατo κατά τη διάρκεια της δράσης «Aegean mamas know best – Οι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα». Στην αίθουσα του Ροδινιού τα μικρά παιδιά έπλασαν κουλουράκια, έφτιαξαν τηγανίτες και λαδόπιτες με μέλι και μυζήθρα, ενώ οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τους αντάλλαξαν συνταγές και μαγειρικά μυστικά με τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Κουλούρια, χοιρινό λουκούμι, φρέσκα ζυμαρικά και μελεκούνια ήταν λίγες από τις συνταγές που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης παρέα με την πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Μετά την ολοκλήρωση των συνταγών ο κόσμος γεύτηκε ροδίτικες παραδοσιακές νοστιμιές. Η δράση «Aegean mamas know best», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου ενώ πρόκειται να συνεχιστεί και στα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών