ΕΞΟΔΟΣ

Open Farm Days: 50 φάρμες ανοίγουν τις πόρτες τους για 2 μέρες

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου πάνω από τα 50 αγροκτήματα κι επιχειρήσεις αγροτουρισμού ανοίγουν τις πύλες τους για να μας δείξουν πώς παράγεται η τροφή μας.

09.09.2021

Μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε τα αγροκτήματα και να κατανοήσουμε από πού προέρχεται η τροφή μας. Ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να γνωρίσουμε τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και την βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος. Αυτό είναι το Open Farm Days που οργανώνεται από την κοινότητα Open Farm.

«Μέσω του δικτύου Open Farm χαρτογραφούμε, καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τα “ανοιχτά”, επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Οργανώνοντας επισκέψεις και δραστηριότητες, εργαστήρια γευσιγνωσίας κι άμεση επικοινωνία με τον παραγωγό, επιχειρούμε να μεταφέρουμε την κουλτούρα και τις δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής και τα μυστικά της σωστής διατροφής στους τελικούς χρήστες των προϊόντων τους στις πόλεις» εξηγεί ο υπεύθυνος, γεωπόνος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο νέος ετήσιος θεσμός Open Farm Days 2021 που θα λάβει χώρα το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου, και τον οποίο ενεργοποιούν και συντονίζουν οι άνθρωποι του Open Farm, αφορά όλα τα ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου, από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Θα προσφέρει τη δυνατότητα για βιωματικές, όσο και διαδικτυακές εκδηλώσεις εντός των αγροκτημάτων «με στόχο μας να παρουσιάσουμε τη γεωργία και τον αγροτουρισμό της Ελλάδας με διασκεδαστικό, ελκυστικό και ουσιαστικό τρόπο, σε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και να αναδείξουμε τα φιλόξενα αγροκτήματα, τις εργασίες, τις δραστηριότητες και τα τοπικά προϊόντα» μας λέει ο Παναγιώτης.

Πληροφορίες στο site www.openfarm.gr και στη σελίδα στο Facebook Open Farm.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών