Κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής στις 10/06.
Αφιέρωμα: Καλοκαίρι χωρίς λαδερά δεν γίνεται
Ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μαγειρέματος αλλά και συνδυασμούς γεύσεων για να αποθεώσουμε τα λαχανικά της εποχής: φασολάκια, ντομάτα, μπάμιες, πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες.
Λήμνος: Μακρινή αλλά και τόσο προσιτή
Γνωρίσαμε τη γαστρονομία της Λήμνου δοκιμάζοντας το καλαθάκι και το μελίχλωρο, μαγειρεύοντας ντόπια αμνοερίφια, ψάρια και θαλασσινά και ζυμώνοντας τα χειροποίητα ζυμαρικά, τις βαλάνες.
Η εποχή του γαύρου
Η Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει γαύρο σεβίτσε, μαρινάτο με σάλτσα μαϊντανού-ρίγανης αλλά και «τηγανητό» στον φούρνο.
Κάν’το όπως οι Νεουορκέζοι
Ψήνουμε σπιτικά bagels για να τα φάμε σκέτα ή με τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Ψαροφαγία από το Λευτέρη Λαζάρου
Ο βραβευμένος σεφ του Γαστρονόμου ετοιμάζει το καλύτερο μυδοπίλαφο με κάρι, πιπεριά Φλωρίνης και ξύσμα λεμονιού.
Καθημερινά γεύματα
Κάθε μήνα βρίσκετε απλά και γρήγορα πιάτα για το καθημερινό τραπέζι, όπως γίγαντες χούμους με πάστα από πιπεριές, φιλετάκια κοτόπουλου με μελιτζάνες στην κατσαρόλα αλλά και εύκολα μπιφτέκια λαχανικών.
Με τριών λογιών κιμάδες
Ο Αστέριος Κουστούδης μας δείχνει πως να φτιάχνουμε τους καλοκαιρινούς κεφτέδες με κρούστα γιαουρτιού και τραγανές πίτες. Εμείς κόβουμε και μια ντοματοσαλάτα για να τους συνοδεύσουμε.
Το κερασάκι στο πρωινό
Το καλοκαιρινό φρούτο γίνεται γρήγορη μαρμελάδα, κομπόστα στο φούρνο αλλά και δροσιστικό ρόφημα για ένα δυναμικό ξεκίνημα το πρωί.
Απίθανα βλίτα
Πρωτότυποι συνδυασμοί με βλίτα για τις καλοκαιρινές μας σαλάτες. Μπλέκουμε τα χορταρικά με ντομάτα, αβοκάντο, λάιμ αλλά και με ψάρι για νόστιμα σαλατογεύματα.
Σε νέα εκδοχή: Ιμάμ
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης κάνει την ανατροπή και βάζει χταπόδι στο ιμάμ. Το φτιάχνουμε βήμα βήμα παρέα με τον σεφ που μας αποκαλύπτει τα μυστικά της συνταγής.
Γαλλικές τάρτες
Φρούτα ή σοκολάτα; Ή και τα δύο; Οι τάρτες του Στέλιου Παρλιάρου έχουν απ’ όλα. Κοινός παρονοµαστής η βουτυράτη ζύµη, λεπτή και τραγανή σαν μπισκότο.