ΕΞΟΔΟΣ

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την Καθημερινή της Κυριακής!

06.03.2019

Αφιέρωμα: Έθνικ σαρακοστή
Μεξικάνικα τάκος με χταπόδι, ανανά και αβοκάντο, ασιατικό καλαμάρι με πιπεριές και σόγια, ρύζι σε στιλ παέγια με καραβίδες και κυδώνια. Οι σεφ του περιοδικού ετοιμάζουν λαχταριστά πιάτα για τις ημέρες τις νηστείας.


Στα τσιπουράδικα
Ξεχωρίσαμε 24 πιατάκια και σας παρουσιάζουμε τις συνταγές για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι.


Ζυμώνουμε τη δική μας λαγάνα
Πριν αμολήσουμε την καλούμπα θα ετοιμάσουμε μια από τις λαγάνες του περιοδικού: άζυμη-μοναστηριακή, χωρίς γλουτένη, γλυκανισάτη, με αλεύρι ολικής, με χόρτα του αγρού και με πολίτικο άρωμα.


Ψαροφαγία
Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ετοιμάζει δύο εξαιρετικές ταραμοσαλάτες με πολτό ελιάς και με σόδα, μηλόξιδο και ζωμό. Επιπλέον, ετοίμασε μια πιρουνάτη πατατοσαλάτα και μια πολύ αρωματική φάβα.


Γίγαντες εορταστικοί
Νέα Ελληνική Κουζίνα από τον Αστέριο Κουστούδη που μαγείρεψε τους γίγαντες με μαραθόριζα, σέλινο και καλαμάρια. Το αποτέλεσμα φίνο και ντελικάτο.


Η φάβα παντρεύεται…
… και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης την μαγειρεύει με πελτέ ντομάτας. Πώς; Τα μυστικά του σεφ αποκαλύπτονται στο τεύχος.


Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Μπακαλιάρος φρέσκος, παστωµένος στο σπίτι (!), δύο ζωτικά κόλπα της ιαπωνικής κουζίνας και ένα µυστικό για τη σκορδαλιά συναντώνται στο εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Το αποτέλεσµα µας άφησε άφωνους.


Ιδανικό για vegeterian
Το συνταγολόγιο του Μαρτίου είναι γεμάτο με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που αναδεικνύουν τα λαχανικά και τα χόρτα της εποχής. Είναι ότι καλύτερο για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.


Χόρτα αλ ντέντε για σαλάτα
Ζοχός, βρούβα, ραδίκι, λάπαθα και τσουκνίδα γίνονται τα αγαπημένα μας αυτό το μήνα. Με αυτά ετοιμάσαμε τρεις αναπάντεχες σαλάτες.


Ασουρές για πρωινό
Η Νένα Ισμυρνόγλου ανανεώνει τον παραδοσιακό ασουρέ της γιαγιάς ετοιμάζοντας δύο εναλλακτικές συνταγές για πρωινό με άρωμα μανταρίνι και φουντούκι και με μαστίχα και ξερά φρούτα.


Γλυκά που κολάζουν…
Κέικ με σησαμέλαιο και πορτοκάλι, χαλβάς σιμιγδαλένιο με κουκουνάρια και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Μην ανησυχείτε γιατί φτιάχνονται με φυτικά γάλατα, ταχίνι και φυστικοβούτυρο! Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοίμασε σπέσιαλ γλυκά για όσους νηστεύουν.

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την Καθημερινή της Κυριακής

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών