ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα νέα των δραστήριων Clumsies

Το μοναδικό pop up που φιλοξενεί 4 μπαρ της Λατινικής Αμερικής στις 24 Μαΐου, ο σημαντικός Charles Schumann προσκεκλημένος τους στις 30/5 κι ένα ταξίδι για το καλοκαίρι. Κρατήστε σημειώσεις.

18.05.2018| Updated: 25.06.2021
Τα νέα των δραστήριων Clumsies

Το μοναδικό pop up που φιλοξενεί 4 μπαρ της Λατινικής Αμερικής στις 24 Μαΐου, ο σημαντικός Charles Schumann προσκεκλημένος τους στις 30/5 κι ένα ταξίδι για το καλοκαίρι. Κρατήστε σημειώσεις.

Κάθε νέος κατάλογος τους δημιουργεί ντόρο, συζητήσεις και εντυπωσιασμό. Κάθε φορά που αποφασίζουν να διοργανώσουν ένα pop up bar, η Αθήνα και η bar κοινότητα της Ευρώπης, το θυμάται για καιρό. Ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζετε, που είναι μάλλον απίθανο αν παρακολουθείτε έστω κι από μακριά την εγχώρια μπαρ σκηνή, θα αρκούσε ένα καταιγιστικό namedropping όλων των διασημοτήτων που έχουν φιλοξενήσει στο μπαρ τους, όλων των επαγγελματιών με τους οποίους έχουν συνεργαστεί εντός ή εκτός των συνόρων για να γνωρίσετε την δυναμική δραστηριότητα μιας ομάδας που βρίσκει συνεχώς αφορμές να ταρακουνάει το σύμπαν της κοινότητας των mixologists. Φυσικά δεν θα σας συστήσω το Clumsies, το Νο6 καλύτερο μπαρ στον κόσμο σύμφωνα με την έγκυρη λίστα World’s 50 Best Bars, που έχει χτίσει το «σπίτι» του σύμφωνα με παγκόσμια πρότυπα στην οδό Πραξιτέλους 30, εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Η ομάδα των επιδέξιων Clumsies, Λευτέρης Γεωργακόπουλος, Θάνος Τσουνάκας, Γιώργος Καίσαρης, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης έχουν προγραμματίσει δυο εκδηλώσεις που θα κάνουν πάταγο τις επόμενες μέρες. Όπως μας έχουν συνηθίσει σε εντυπωσιακά pop up bar τα προηγούμενα χρόνια έτσι και στις 24 Μαΐου ετοιμάζουν κάτι εξίσου μεγάλο. Μετά το pop up Hotel Bar, που φιλοξένησε για μια βραδιά τους επικεφαλής bartenders επτά κορυφαίων ξενοδοχειακών μπαρ από όλον τον κόσμο σε μπάρες- μικρογραφίες των αυθεντικών, αλλά και το American Dream Bar που έφερε έξι από τα καλύτερα μπαρ της Αμερικής στην Αθήνα, σειρά έχουν τέσσερα από τα πιο γνωστά μπαρ της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Φανταστείτε μια ταράτσα με θέα στην Ακρόπολη να μετατρέπεται σε ένα τροπικό σκηνικό με λαμπάκια, εξωτικά φυτά, ανανάδες, δυόσμους και μοσχολέμονα να αναδύουν το άρωμά τους, ρυθμό από κρουστά και τρομπέτες, καπνό από φρεσκοφτιαγμένα πούρα! Οι bartenders από τη Licoreria Limantour του Μεξικού (No14 στην λίστα World’s 50 Best Bars), το La Factoria του Πουέρτο Ρίκο (ΝΟ39 στην λίστα World’s 50 Best Bars), το Floreria Atlantico της Αργεντινής (Νο23 World’s 50 Best Bars ) και το Guilhotina της Βραζιλίας καταφτάνουν στην ταράτσα του κτιρίου της Ιεράς οδού 7-13 που θα ετοιμάσουν συνολικά δεκαέξι κοκτέιλ (κάθε μπαρ τέσσερις συνταγές) για ένα μόνο βράδυ, από 20.00 έως 00.00. Ειδικά για την βραδιά ο σεφ που έκανε γνωστή την περουβιανή κουζίνα στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κατριβέσης θα ετοιμάσει ένα μικρό ταιριαστό μενού εμπνευσμένο από τις χώρες καταγωγής των μπαρ. Επί τόπου θα παρασκευαστούν χειροποίητα πούρα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ για να προμηθευτείτε ποτά και φαγητό θα χρειαστεί να αγοράσετε ειδικές μάρκες από την είσοδο.

Μια εβδομάδα μετά το Latin America Bar, καλεσμένος των Clumsies ο πολυτάλαντος Charles Schumann έρχεται στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας των βιβλίων «American Bar: The Artistry of Mixing Drinks» που έχει θεωρηθεί βίβλος για τους απανταχού bartenders και του κοσμοπολίτικου «Tropical Bar Book: Drinks & Stories», ιδιοκτήτης του μπαρ Schumann στο Μόναχο, έχει προγραμματίσει μια και μοναδική ιδιωτική προβολή της ταινίας του «Bar talks by Schumann» που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στον κινηματογράφο Embassy Nova Cinema Odeon (Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Κολωνάκι). Είσοδος μόνο με προσκλήσεις, πληροφορίες για τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε επικοινωνώντας με το 210-32.32.682 ή μέσω email στο [email protected]

«Η ταινία, της γερμανίδας σκηνοθέτιδας Marieke Schroeder, μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, στην Αβάνα της Κούβας και στο Τόκυο, όπου ο χαρισματικός Schumann μας ξεναγεί στα καλύτερα bars παγκοσμίως, ανταλλάσσοντας ιδέες, τεχνικές γνώσεις και ιστορίες. Πρόκειται για μία εξερεύνηση της κουλτούρας του bartending, των cocktails αλλά και της έννοιας της φιλοξενίας, που αποτελεί βασικό στοιχείο ενός επιτυχημένου bar σύμφωνα με το Schumann» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Την ίδια μέρα, είτε παρακολουθήσετε την προβολή είτε όχι, μπορείτε να επισκεφθείτε το Clumsies όπου θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι, με χορηγό το τζιν Bombay Sapphire. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον χαρισματικό κύριο των μπαρ.

Τέλος, για τους Clumsies το καλοκαίρι αναμένεται άκρως ενδιαφέρον, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με τον οίκο Metaxa, στο “METAXA and The Clumsies Explore Greece”. Πρόκειται για είναι ένα ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν από κοινού τον Ιούλιο σε ένα ιστιοφόρο με επιβάτες κάποιους από τους καλύτερους bartenders του κόσμου. Η εξερεύνηση περιλαμβάνει τρία ελληνικά νησιά, τη Μύκονο, την Αντίπαρο και την Πάρο με τους Erik Lorincz, Head Bartender στο American Bar του The Savoy Hotel, τον ο Leo Robitschek, από το ξενοδοχείο NoMad της Νέα Υόρκης και Λος Άντζελες και Κώστα Ιγνατιάδη, από το bar Schumman’s του Μονάχου. Το Metaxa που φέτος γιορτάζει 130 χρόνια, αναζήτησε έμπνευση για αυτό το ταξίδι σε τρεις πραγματικούς εξερευνητές, τον Mike Horn, έναν σύγχρονο εξερευνητή και θιασώτη της περιπέτειας (στα ταξίδια του συγκαταλέγεται και μια εμπειρία επιβίωσης στην Ανταρκτική), την νεαρή εξερευνήτρια Laura Bingham, που ηγήθηκε της πρώτης παγκόσμιας κατάβαση του ποταμού Essequibo στη Γουιάνα και τον Guillame Nery, πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης. Με σύνθημα “Don’t Drink it, Explore it” η καμπάνια στοχεύει να ανακαλύψουμε τον εξερευνητή που βρίσκεται μέσα μας. Ο Βασίλης Κυρίτσης, head bartender του Clumsies δημιούργησε τρία κοκτέιλ με Metaxa εμπνευσμένα από την ιδέα της εξερεύνησης, που θα σερβίρονται στους σταθμούς του ταξιδιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών