ΕΞΟΔΟΣ

Τα ζυθοποιεία της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκια μπίρα απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού;

06.06.2018| Updated: 25.06.2021
Τα ζυθοποιεία της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκια μπίρα απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού;

Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις της μπίρας σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα ζυθοποιεία που ανοίγουν τις πόρτες τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, ΒΑΠ Π. Κούγιος ΑΒΕΕ, Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE και Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ.

Όσοι θελήσουν να επισκεφτούν ένα κοντινό ή και μακρινό εργοστάσιο μπίρας (ευκαιρία για εκδρομή) θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποιίας, θα ξεναγηθούμε στους χώρους όπου παρασκευάζονται οι μπίρες, θα συμμετάσχουν σε γευστικές δοκιμές ενώ θα μάθουν και τα σωστά ταιριάσματα με φαγητά (food pairing). Επίσης θα γνωρίσουν τους δημιουργούς και θα συζητήσουν μαζί τους. Τέλος θα ανακαλύψουν το γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπίρας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρέσκια μπίρα κατευθείαν από την παραγωγή. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το Σαββατοκύριακο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά ίσως χρειαστεί να κάνετε προεγγραφή, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας σε μερικές από αυτές.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών