ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Thessaloniki Food Festival

Όταν οι πολιτικές ηγεσίες έχουν δημιουργική φαντασία και έχουν πάντα τα δάχτυλα τους στο σφυγμό των πολιτών, τότε γίνονται πράγματα που είναι αληθινές πολιτικές πράξεις …

16.10.2017| Updated: 25.06.2021
Thessaloniki Food Festival

Όταν οι πολιτικές ηγεσίες έχουν δημιουργική φαντασία και έχουν πάντα τα δάχτυλα τους στο σφυγμό των πολιτών, τότε γίνονται πράγματα που είναι αληθινές πολιτικές πράξεις κι όχι ξύλινοι ψηφοθηρικοί «δεκάρικοι». Ίσως να μην είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσει για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Μπουτάρη γιατί είμαι προκατειλημμένη εξ αιτίας της μακρόχρονης φιλίας μας.Ομως πώς να μην χειροκροτήσω-ανάμεσα σε πολλά άλλα- τον θεσμό του Food festival που τρέχει στην πόλη! Έχουμε συνηθίσει τα διάφορα φεστιβάλ να κρατάνε μερικές μέρες άντε εβδομάδες. Στην Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ γαστρονομίας έχει μόνο ημερομηνία έναρξης .Γιατί η διατροφή, το γαστρονομικό γίγνεσθαι μιας κοινωνίας δεν είναι υπόθεση περιστασιακών εορτασμών και τυμπανοκρουσιών. Είναι καθημερινότητα, πολιτισμός, πολιτική πράξη. 

Και στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως τα κατάφεραν ακριβώς έτσι! Να ταυτίσουν την πόλη με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα με στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.oinoxoos.net.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών