ΕΞΟΔΟΣ

Το 3o Dine Athens ξεκινά!

Πώς να βγαίνουμε έξω και να τρώμε καλά, πληρώνοντας λιγότερα.

01.02.2018| Updated: 25.06.2021
Το 3o Dine Athens ξεκινά!

«Πώς να βγαίνουμε έξω και να τρώμε καλά, πληρώνοντας λιγότερα» θα μπορούσε να είναι τίτλος για το 3o Dine Athens της Alpha Bank που ξεκινάει αύριο. Στην εστιατορική εβδομάδα Dine Athens περισσότερα από 100 εστιατόρια συμμετέχουν προσφέροντας ειδικά μενού σε σπέσιαλ τιμές. Με μενού των €15, των €30 και των €60 ευρώ έχετε την ευκαιρία να γευματίσετε σε νέα, καθιερωμένα, εμβληματικά, οικονομικά αλλά και fine dining εστιατόρια της Αθήνας.

Μέσα από το site www.dineathens.gr μπορείτε να επιλέξτε σύμφωνα με την περιοχή, την κατηγορία της κουζίνας, το είδος του γεύματος ( μεσημεριανό ή βραδινό) ή την τιμή του μενού. Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank, θα παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους. Μέσα από το site της διοργάνωσης μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δει το προσφερόμενο μενού κάθε εστιατορίου και να κάνει την κράτησή του. Εναλλακτικά, κρατήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρμας etable.gr αλλά και τηλεφωνικά.

Ένα μενού €15 ευρώ σε ένα εστιατόριο που δεν έχουμε δοκιμάσει ή σε μια γειτονιά που δεν συχνάζουμε, μπορεί, γιατί όχι, να αποτελέσει κίνητρο για μια έξοδο. Ωστόσο, ακόμα κι αν η τιμή δεν είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή σας, είναι σημαντικό το γεγονός πως μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε την δημιουργική μαγειρική κάποιων fine dining εστιατορίων της πόλης (ορισμένα από αυτά έχουν αστέρι Michelin), στα οποία ένα δείπνο θα κόστιζε σαφώς περισσότερα από €60 ευρώ.

Κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εβδομάδα ολοκληρώνεται με μια ξεχωριστή βραδιά. Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin chef, Thomas Bühner, με βαθμολογία 19/20 στην βίβλο της γαστρονομίας, τον γαλλικό οδηγό Gault&Millau, θα μαγειρέψει ένα μενού έξι πιάτων υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων γευστικών εκπλήξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης πέρσι, χάρη σε αυτή την restaurant week, 12.500 άνθρωποι έφαγαν σε κάποια από τα καλύτερα τραπέζια της Αθήνας, τονώθηκε η κίνηση των εστιατορίων σε μια off-peak περίοδο για την εστίαση ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν ιδρύματα απόρων μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και του προγράμματος «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών