ΕΞΟΔΟΣ

Επτά concept stores για να ψωνίσεις και να φας καλά

Πού θα βρεις ποιοτικό καφέ και φαγητό παρέα με φυτά, ρούχα, αξεσουάρ, ακόμα και έπιπλα.

06.07.2021| Updated: 14.07.2021
Επτά concept stores για να ψωνίσεις και να φας καλά

Τα καλαίσθητα concept stores όλο και πληθαίνουν στην Αθήνα προσφέροντας ιδιαίτερα αντικείμενα design, εντυπωσιακά φυτά που δεν έχεις ξαναδεί, μικρές ανεξάρτητες επωνυμίες ένδυσης από Έλληνες σχεδιαστές και πολλά ακόμα πρωτότυπα προϊόντα που φτιάχνονται ή επιλέγονται με φροντίδα.

Σε περιπτώσεις όπως τις παρακάτω όλα αυτά μπορεί κανείς να τα ανακαλύψει δοκιμάζοντας παράλληλα ποιοτικό καφέ, δροσερά cocktails, ακόμα και ολόκληρα γεύματα. Εδώ η καρπουζάδα πάει μαζί με καινούργια φορέματα, το brunch τρώγεται σε τραπέζια με χειροποίητα καθίσματα που διατίθενται προς πώληση, ενώ μια ισορροπημένη margarita με τσίλι πίνεται συνοδεία συμβουλών κηπουρικής.

Από το κέντρο μέχρι τον Πειραιά, αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας καταστήματα που συνδυάζουν φαγητό και ποτό με ξεχωριστές αγορές.

1 Wild Souls

Στο Wild Souls θα σου μιλήσουν για τους «πολύτιμους» ξηρούς καρπούς γύρω απ’ τους οποίους χτίστηκε όλη η ιδέα του όμορφου καταστήματος. Στον χώρο, εκτός από τους ίδιους τους καρπούς, πωλείται αμυγδαλοβούτυρο σε απαλή ή τραγανή εκδοχή, φουντουκοβούτυρο, υπερ-πλούσιο βούτυρο κάσιους και όλα είναι χωρίς συντηρητικά, ζάχαρη ή φοινικέλαιο. Η βιτρίνα είναι γεμάτη με εξαιρετικούς χαλβάδες - από κλασικό χαλβά με μέλι μέχρι χαλβά φουντουκιού. Αν θέλεις μπορείς να καθίσεις στα τραπεζάκια και να παραγγείλεις ένα από τα smoothies, σπιτική γκρανόλα με δικό τους γάλα καρπών, σαλάτες ή ένα απ’ τα υγιεινά γλυκά του μενού όπως το American Style (φιστικοβούτυρο και φρούτα του δάσους σε ψωμί ντίνκελ).

Βουλής 36, Σύνταγμα 210- 32.31.438 Google Map

2 Anamesa concept store

Με ινσταγκραμικά αξεσουάρ (βλέπε χειροποίητα scrunchies για τα μαλλιά), φρέσκα brands, σχεδιαστές απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντικείμενα design και παγωμένη καρπουζάδα, το πολύχρωμο υπόγειο της οδού Νίκης δροσίζει και δίνει στυλιστική έμπνευση, με έμφαση στη βιώσιμη και ηθική μόδα. Μια ομάδα από fashion editors προτείνει ρούχα και καθοδηγεί τους πελάτες ενώ η μουσική παίζει σε ικανοποιητική ένταση. Όλα αυτά με aperitivos, φρέσκους χυμούς, και πολύχρωμους latte στο χέρι.

Νίκης 24, Σύνταγμα, Αθήνα 210-32.54.930 Google Map

3 Kinono/ I do

Όποιος έχει απολαύσει το ποτό του στο Kinono θα έχει καταλάβει πόσο αγαπάνε εκεί τα φυτά. Τέτοιες καλοζωισμένες μονστέρες δεν βλέπεις κάθε μέρα άλλωστε. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας το μικρό τροπικό δάσος του μπαρ μεγάλωσε κι άλλο παίρνοντας τη μορφή ενός shop in shop με το όνομα «I do». Ποικιλία από αλοκάσιες, πεπερόμιες, κάκτους, αερόφυτα, ορχιδέες και άλλα όμορφα φυτά -κυρίως εσωτερικού χώρου- διατίθενται προς πώληση. Το ίδιο και κομψά αξεσουάρ κηπουρικής, κεραμικά κασπώ Ελλήνων σχεδιαστών, γαλότσες, τσάντες και ποδιές του brand «I do». Το κατάστημα λειτουργεί παράλληλα με το μπαρ, από Τετάρτη έως Κυριακή (από τις 11:00 έως τις 19:00), και προσφέρει απλόχερα συμβουλές ενώ αναλαμβάνει και «διασώσεις» δρώντας και ως «Μονάδα εντατικής θεραπείας αδικοχαμένων φυτών».

Φαλήρου 48, Κουκάκι 211-40.86.826 Google Map

4 East coast

Με καφέ όπου συχνάζουν οι surfers μοιάζει το East Coast. Το concept store βρίσκεται στην πράσινη πλατεία Τερψιθέας, στον Πειραιά και έχει οικολογική συνείδηση. Την εκφράζει στις επιλογές του μενού αλλά και μέσα από τα αντικείμενα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς στον χώρο: από ποτήρια πολλαπλών χρήσεων και σουπλά από φελλό μέχρι κεριά από σόγια. KVD2137 είναι η επωνυμία με είδη ένδυσης που δημιουργούν οι άνθρωποι του καταστήματος χρησιμοποιώντας υφάσματα από 100% οργανικό βαμβάκι και χρώματα με βάση το νερό. Εκτός από τον καφέ της Area 51, εκεί θα βρεις χειροποίητη πίτσα, πρωτεϊνικό ψωμί με σύκα και μανιτάρια, χαρουπόψωμο με scrambled eggs, vegan ρολά κανέλας και μια σειρά από cocktails με φρέσκα φρούτα.

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς 210-42.96.544 Google Map

5 Minū Athens

Φυτά εσωτερικού χώρου και αντικείμενα design-χρηστικά και μη- συνυπάρχουν στο εσωτερικό του καταπράσινου Minū. Οι επισκέπτες μπορούν να χαζέψουν τα παχύφυτα, να ανακαλύψουν εικαστικές εκθέσεις (τον Ιούλιο διοργανώνεται μια ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Απόλλωνα Γλύκα και της Εύας Κέκου), να τσιμπήσουν κάτι από το μενού με ασιατικές επιρροές που εμπνεύστηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος ή απλά να πάρουν στο χέρι ένα ποτήρι σπιτική λεμονάδα. Ρωτήστε και για τις βραδιές γευσιγνωσίας που ξεκινούν σύντομα.

Σαρρή 50, Ψυρρή 210-32.32.022 Google Map

6 Teras

Ένα νεοκλασικό του ‘30 στο χρώμα της τερακότας, με ρομαντικά γύψινα και μια πανέμορφη αυλή με μεγάλη συκιά θα ήταν για πολλούς το ιδανικό σπίτι. Εκεί κατοικούν τώρα τα έπιπλα που φτιάχνει ο Χάρης Ρήγαλος ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. To Teras δεν είναι όμως μόνο showroom για τις ενδιαφέρουσες δημιουργίες του αλλά το νέο all day στέκι του Νέου Κόσμου. Στις custom πολυθρόνες, όπως και στα ρετρό καθίσματα της αυλής, θα αισθανθείς σαν να επισκέπτεσαι κάποιον (τυχερό) φίλο. Το μενού παίρνει ιδέες από την Λατινική Αμερική -το ψητό καλαμπόκι με φέτα, τσίλι και κόλιανδρο είναι ιδανικό bar food- και τα cocktails μελετημένα και ισορροπημένα. Στον πρώτο όροφο προσεχώς εκθέσεις, μαθήματα yoga, σεμινάρια και workshops.

Φωτογραφία: Θάλεια Γαλανοπούλου

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος 211-41.80.653 Google Map

7 Plegma

Το Plegma μπλέκει τον φαγητό και τον καφέ με το interior design. Οι σπουδές της δημιουργού του πάνω στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου την ενέπνευσαν να φτιάξει το χαριτωμένο μαγαζί της στο Παγκράτι. Χειροποίητες κεραμικές κούπες, γλάστρες, μικροέπιπλα, σκεύη, τσάντες, αξεσουάρ, γραφική ύλη και όχι μόνο είναι διαθέσιμα προς πώληση για να ομορφύνεις το σπίτι σου ή να κάνεις ένα ωραίο δώρο. Στο ίδιο μέρος σερβίρεται εκλεκτός καφές παρέα με energy bowls και επιλογές για ελαφρύ μεσημεριανό όπως η σαλάτα με soba νουντλς.

Ευφράνορος 10, Παγκράτι 210-70.18.219 Google Map

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών