ΕΞΟΔΟΣ

Η Στοά Φιξ της Γωγώς Δελογιάννη πάει ταράτσα για το καλοκαίρι

Σε μια ταράτσα του Συντάγματος θα κάνει τις «διακοπές» της η Στοά Φιξ, με ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού και κοκτέιλ της Πόπης Σεβαστού.

30.05.2022
Η Στοά Φιξ της Γωγώς Δελογιάννη πάει ταράτσα για το καλοκαίρι

Υπόγεια στοά στην Ομόνοια ή ταράτσα με θέα Ακρόπολη στο Σύνταγμα; Η Στοά Φιξ της Γωγώς Δελογιάννη είναι και τα δύο. Η σεφ που τα τελευταία δύο χρόνια «τρέχει» το γαστρο-καφενείο της κάτω (κυριολεκτικά) από την Αιόλου ταΐζοντάς μας κεφτεδάκια, τραχανά και τσουχτές μακαρονάδες, αποφάσισε να πάρει φέτος το καλοκαίρι τα συμπράγκαλά της, τους συνεργάτες της και τις ιδέες της και να κάνει «διακοπές» στην ταράτσα του ξενοδοχείου Mosaikon στην οδό Κολοκοτρώνη. Εκεί, με θέα στην πόλη και στον ουρανό, προσφέρει ένα καινούργιο καλοκαιρινό μενού φαγητού αλλά και μια χούφτα προσεγμένα κοκτέιλ, επιμελημένα από την Πόπη Σεβαστού, υπεύθυνη για όσα νόστιμα πίνουμε στο Nolan και το Proveleggios.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέντε πλατείες-στέκια του καλοκαιριούΠέντε πλατείες-στέκια του καλοκαιριού
Λουκουμάδες με τσαλαφούτι, τσάτνεϊ ντομάτας και ελληνική πορκέτα

Τι είναι καλοκαιρινό φαγητό για τη σεφ; Η μαγειρική της συνεχίζει να έχει αναφορές στην παράδοση αλλά που και που αξιοποιεί και στοιχεία από τις κουζίνες του κόσμου. Ακολουθώντας τον καιρό, το μενού γίνεται τώρα λίγο πιο fun, με περισσότερα απλά πιάτα εν είδει σνακ που μοιράζονται εύκολα. Έχει κεφτεδάκια ψητά, με γιαούρτι και χειροποίητη πίτα, έχει αλμυρούς λουκουμάδες με τσαλαφούτι, τσάτνεϊ ντομάτας και ελληνική πορκέτα κομμένη σε λεπτές λωρίδες, αλλά και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με σπιτικές πίκλες αγγουριού ή πικάντικες γαρίδες με λαχανικά, τσίλι και λάιμ.

Τηγανητό κοτόπουλο με σπιτικές πίκλες αγγουριού

Η ταράτσα χωρίζεται νοητά σε δύο μέρη, την κυρίως «σάλα» και έναν μικρό πάγκο με τέσσερις προνομιούχες θέσεις που βλέπουν Ακρόπολη. Με το δροσερό αεράκι να φυσάει θα δοκιμάσετε χόρτα τσιγαριαστά με ντοματίνια, χειροποίητο τυρί και χαρουποπαξίμαδο, μια δροσερή σαλάτα με ρόκα, φράουλες, τηνιακό τυράκι και φουντούκια, καλοτηγανισμένες πατάτες ριγανάτες και φάβα που έρχεται με καψαλισμένο σκουμπρί και λίγο τριμμένο αυγοτάραχο. Από τα πιο φρέσκα πιάτα του νέου καταλόγου, η λεμονάτη μακαρονάδα: μπουκατίνι με μια λεπτή σάλτσα από αντζούγιες, ντομάτα, χυμό λεμονιού και μαϊντανό που έρχονται πασπαλισμένα με τραγανά, καβουρδισμένα αμύγδαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10 καλοκαιρινά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα10 καλοκαιρινά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα
Το Spritz της Πόπης Σεβαστού για την καλοκαιρινή Στοά Φιξ

Στη μικρή αλλά περιεκτική λίστα κοκτέιλ που ετοίμασε για την καλοκαιρινή Στοά Φιξ η ταλαντούχα Πόπη Σεβαστού θα βρείτε all time classics, όπως Spritz και Negroni. Η Μαργαρίτα έχει γεύσεις από θυμάρι, τσίλι και σουμάκ, ενώ το Μai Τai φτιάχνεται με σουμάδα από τη Χίο και φρούτο του πάθους.

Στοά Φιξ @mosaikon, Κολοκοτρώνη 61, Σύνταγμα, Τ/211-11.90.119, Καθημερινά: 19:00-00:30. Κόστος: 20-35 ευρώ/ άτομο (χωρίς ποτό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓωγώ Δελογιάννη: «Δεν φεύγει εύκολα ο σεξισμός απ’ τις κουζίνες»Γωγώ Δελογιάννη: «Δεν φεύγει εύκολα ο σεξισμός απ’ τις κουζίνες»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών