ΕΞΟΔΟΣ

Ηρώδειο: Η συναυλία τελείωσε, πού τρώμε τώρα;

Μετά τις καλοκαιρινές βραδιές στο Ηρώδειο συνεχίζουμε για φαγητό και ποτό σε κοντινά, αξιόλογα μαγαζιά.

17.06.2022| Updated: 22.06.2022
Φωτογραφία: Point A
Ηρώδειο: Η συναυλία τελείωσε, πού τρώμε τώρα;

Little Tree books & coffee: Μια ήσυχη γωνιά, δυό βήματα από την Ακρόπολη

Το μικρό καφέ-βιβλιοπωλείο που θυμίζει ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του βορρά συνδυάζει δύο σπάνιες ποιότητες: απέχει μια ανάσα από την Ακρόπολη και το Ηρώδειο αλλά την ίδια στιγμή καταφέρνει να διατηρεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, ένα ήσυχο περιβάλλον που προσφέρεται για κουβέντα με φίλους. Στον εσωτερικό χώρο μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του περιτριγυρισμένος από ελληνικούς και ξένους τίτλους. Τώρα το καλοκαίρι προτιμάμε να πιάνουμε μια θέση στα τραπέζια της χαριτωμένης, μικρής πλατείας και να πίνουμε ντόπια κρασιά και craft μπίρες. Έχουν και συμπαθητικά πλατώ τυριών-αλλαντικών και περιποιημένα σάντουιτς.

Καβαλλότι 2, Ακρόπολη T/210-92.43.762

 

Wine with Eleni: Για κρασί στο παρκάκι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wine with Eleni (@winewitheleni)

Λίγα τραπέζια κάτω από τα δέντρα είναι το μόνο που χρειάζεται μερικές φορές ένα μαγαζί για να γίνει στέκι. Βοηθάνε βέβαια και τα κρασιά που επιλέγει η Ελένη Κεφαλοπούλου του Wine with Eleni. Η ιδιοκτήτρια-οικοδέσποινα βρίσκεται πάντα εκεί για να συστήσει ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, να πιάσει κουβέντα με τους οινόφιλους αλλά και να καθοδηγήσει τους όχι τόσο μυημένους. Το μικρό πάρκο που φιλοξενεί το wine bar έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους θεατές του Ηρωδείου.

Μισαραλιώτου 20, Κουκάκι, Τ/693-412.58.39

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτη στοά, στα σκιερά: «Κρυψώνες» του κέντρου για φαγητό και ποτόΣτη στοά, στα σκιερά: «Κρυψώνες» του κέντρου για φαγητό και ποτό

Sense: Εκσυγχρονίζοντας την παράδοση

Θα χαζέψετε με τη θέα αλλά θα θυμάστε για καιρό μετά το φαγητό. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργεί κομψά πιάτα με προσωπικότητα εκσυγχρονίζοντας την ελληνική παράδοση. Καθώς δεν υπάρχει πλέον à la carte μενού, θα διαλέξετε ανάμεσα σε τρία μενού dégustation, δυο μικρά (το ένα χορτοφαγικό) και ένα μεγάλο. Μερικές μόνο από τις αξιομνημόνευτες στιγμές του: το ψάρι ημέρας με σάλτσα κερκυραϊκού μπουρδέτο, μους θαλασσινών και γλυκοκαυτερή παπρικα, η καραβίδα σαγανάκι ταρτάρ με κρέμα μεσσηνιακής σφέλας και ο μπαμπάς με σιρόπι φρούτων, μους γιαουρτιού και μελισσόχορτο.

Ξενοδοχείο Αthens Was, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, T/210-92.00.240

 

Πίτσα και κρασί στο Meno Male

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Αν βγήκατε πεινασμένοι απ’ την παράσταση και δεν έχετε πολύ χρόνο για «συσκέψεις» με την παρέα, μια γρήγορη απόφαση που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους είναι ο κλασικός συνδυασμός πίτσα-κρασί. Σε αυτό ειδικεύεται το Meno Male, ένα ιταλικό μπιστρό με μαρμάρινα τραπέζια και κρεμαστά φυτά που το κάνουν να μοιάζει με αίθριο. Οι πίτσες τους από λεπτό χειροποίητο ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ψήνονται σε φούρνο με πυρότουβλο και γαρνίρονται με ιταλικές αλλά και ελληνικές πρώτες ύλες. Αρκετές ετικέτες κρασιών αλλά και ωραία κοκτέιλ συνοδεύουν το φαγητό.

Βεΐκου 10, Ακρόπολη, Τ/210-92.31.350

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣproveleggios, εστιατόριο, κεραμεικόςΚεραμεικός: 12 στάσεις στη γειτονιά των μεζέδων και των Michelin

Dirty Μάνη: Για ποιοτικό street food

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Περπατώντας προς τις παρυφές του Κουκακίου κάνουμε στάση για ποιοτικό street food στο Dirty Μάνη που συνδυάζει επιτυχημένα το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Στο ίδιο σημείο, πίσω από το σταθερά παρκαρισμένο κίτρινο Mini Cooper, ετοιμάζουν μανιάτικη τριπλέτα (χοιρινό καλαμάκι, τηγανητή πίτα και ένα τρίγωνο κομματάκι κεφαλοτύρι που τρώγεται με μπόλικο στυμμένο λεμόνι), αλλά και πιο «σεφίστικες» ιδέες όπως pita pockets εμπνευσμένες από παραδοσιακές συνταγές. Από τις αγαπημένες μας είναι η sous vide πανσέτα με τζίντζερ, οξύμελι, κόλιανδρο, λάχανο, τσάτνεϊ φρούτων, καυτερό λάδι τσίλι και γιαούρτι δυόσμου αλλά και το «μανιάτικο», με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή ντομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα.

Δημητρακοπούλου 5 Κουκάκι, Τ/210-92.41.534

 

Point α: Δείπνο με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο

Δεν είναι μόνο η θέα, είναι και το φαγητό. Το Point α, στην κορυφή του ξενοδοχείου Herodion, απέχει μια ανάσα από τον ιερό βράχο και ακόμα λιγότερο από το Μουσείο της Ακρόπολης. Χαρακτηριστικό της προνομιούχας θέσης του είναι το γεγονός ότι από το τραπέζι σου βλέπεις τα εκθέματα του τρίτου ορόφου πίσω από το τζάμι. Δεν επαφίεται όμως σε αυτή και προσφέρει αναγνωρίσιμες ελληνικές γεύσεις μέσα από σύγχρονο πρίσμα. Δοκιμάστε την τάρτα με κρέμα φάβας, καπνιστό χέλι και γλυκό του κουταλιού σταφύλι, αρνί αλά πολίτα με τοπιναμπούρ, πουρέ καρότου, αρακά και λάδι άνηθου ή «carbonara θαλασσινών» με καπνιστό χέλι, αχινό και αυγοτάραχο. Στο μπαρ μπορείτε να πιείτε το ποτό σας συνοδεύοντας με σνακ εμπνευσμένα από τις κουζίνες του κόσμου -από μίνι χοτ ντογκ μπακαλιάρου και μπρουσκέτες με jamon iberico μέχρι κροκέτα μουσακά.

Ξενοδοχείο Herodion, Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, T/ 210-92.38.991

 

Έξτρα tip: Οι αναβαθμισμένες καντίνες του Ηρωδείου

Αν έχετε παρακολουθήσει φέτος κάποια από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών θα έχετε δει και το pop up πρότζεκτ με φαγητό, ποτό και μουσική που έχει στήσει στον προαύλιο χώρο το 6 d.o.g.s. Η ίδια ομάδα έχει αναλάβει φέτος και τις καντίνες του Ηρωδείου αναβαθμίζοντας όσα προσφέρουν. Ανάμεσα σε άλλα θα βρείτε εκεί: spritz και κοκτέιλ που φτιάχνονται καθημερινά από τους bartenders του 6 d.o.g.s, εμφιαλώνονται στην Αβραμιώτου και μεταφέρονται στο Ηρώδειο, όπως και μπίρες από μικροζυθοποιίες και ωραία σάντουιτς από το Dope.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒουτιά στον Αργοσαρωνικό: Πού τρώμε σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες και ΠόροΒουτιά στον Αργοσαρωνικό: Πού τρώμε σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες και Πόρο

All day

Low budget

Pizza

Street food

Wine Bar

Εστιατόρια

Σουβλάκια

Αθήνα

Κουκάκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών