ΕΞΟΔΟΣ

Ο Έκτορας Μποτρίνι στο εστιατόριο «Παρθένης» της Εθνικής Πινακοθήκης

Η εταιρία Βενέτη αναλαμβάνει τους χώρους εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης, με τον διακεκριμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι στα ηνία του εστιατορίου «Παρθένης». 

06.07.2021| Updated: 07.07.2021
Ο Έκτορας Μποτρίνι στο εστιατόριο «Παρθένης» της Εθνικής Πινακοθήκης

Λίγο καιρό μετά το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της πλήρως ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, ανακοινώθηκαν σήμερα τα νέα για το αναψυκτήριο και το εστιατόριο που θα μπορούμε σύντομα να επισκεπτόμαστε εκεί. Επικεφαλής του εστιατορίου «Παρθένης» θα είναι μάλιστα ο Έκτορας Μποτρίνι. 

Η εταιρία Βενέτη υπέγραψε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πενταετή σύμβαση με την Εθνική Πινακοθήκη αναλαμβάνοντας το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτιριακού συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 2021. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/STR

Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη. Στα ηνία του νέου εστιατορίου θα είναι ο διακεκριμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως, στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου, η προσφορά της εταιρείας Βενέτη υπερείχε κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εταιρεία Βενέτη μισθώνει το εστιατόριο 208,85 τ.μ. στον Γ’ όροφο του δεύτερου κτιρίου με πανοραμική θέα της Αθήνας καθώς και το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτιρίου, με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτιριακού συγκροτήματος. Το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ.

Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι όμως μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους. Βάση της σύμβασης, η εταιρεία Βενέτη θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης.

Όσο για την ημερομηνία έναρξης για την λειτουργία των δύο χώρων, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών