ΕΞΟΔΟΣ

Chef, πού τρώτε το καλοκαίρι; Σωτήρης Ευαγγέλου

Ακούραστος και πάντα δημιουργικός, ο executive σεφ στο Makedonia Palace επιμελείται, επίσης, το μενού αρκετών εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

27.06.2017
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Ακούραστος και πάντα δημιουργικός, ο executive σεφ στο Makedonia Palace επιμελείται, επίσης, το μενού αρκετών εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Για σαλονικιώτικους μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών πηγαίνω στην ταβέρνα «Μπαχτσές» (Βασιλίσσης Όλγας 211, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-427.339).
  • Στο εστιατόριο «Βήτα» (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου 2, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-869.695) του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσ/νίκης απολαμβάνω πιο δημιουργικά πιάτα, με έμφαση στα μεσογειακά υλικά.
  • Στις έθνικ επιλογές μου είναι η μεξικάνικη κουζίνα και μου αρέσει το εστιατόριο «Εl burrito» (Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-220.622).
  • Όταν βρίσκομαι στη Χαλκιδική, θα περάσω οπωσδήποτε για ένα σουβλάκι από τον «Σάκη» (Άγιος Πρόδρομος, Χαλκιδική, τηλ. 23710-96.282), για το καλό ψήσιμο και το νόστιμο ντόπιο κρέας.
  • Για ωραία, καλοφτιαγμένα κρεοφαγικά πιάτα πηγαίνω στο εστιατόριο «Οψοποιών Mαγγανείαι» (Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-889.699).
  • Φρέσκα ψάρια και καλομαγειρεμένα πιάτα με θαλασσινά απολαμβάνω στο εστιατόριο «Grada Nuevo» (Καλαποθάκη 14, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-271.074).
  • Πάντα περνάω από το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» (Κομνηνών 12, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-244.684) για την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων του.
  • Για ψωμί και κουλούρι Θεσσαλονίκης πηγαίνω στον «Κόκκινο Φούρνο» (Αποστόλου Παύλου 1, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-206.337).
  • Στο «Mado» (Λεωφ. Νίκης 65, παραλία Θεσσ/νίκης, τηλ. 2314-012.294) για καλό παγωτό και παραδοσιακά γλυκά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών