ΕΞΟΔΟΣ

Σε ποιο εστιατόριο θα καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά;

Τα αγαπημένα μας εστιατόρια βάζουν τα καλά τους και μας υποδέχονται με ειδικά, εορταστικά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

27.12.2021

Ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του μας υποδέχονται στο GB Roof Garden (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Τ/210-33.30.000 ) του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και προτείνουν εκλεκτές γεύσεις: από βασιλικό καβούρι με χαβιάρι Beluga, μπρόκολο και περγαμόντο μέχρι καραβίδες και όστρακα αχνιστά στον ζωμό τους με καρδιές μαρουλιών, λάδι λεμονιού και προζυμένιο ψωμί με κουρκουμά. Το δείπνο θα έχει επίσης χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με πάπια confit, ψητό φουά γκρα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ και μύρτιλα σε ζύμωση. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το φιλέτο μόσχου με πουρέ κολοκύθας με κάστανο, πουτίγκα μανιταριών και σάλτσα με χειμωνιάτικη τρούφα ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Le dernier coucher de soleil, ένα κομψί επιδόρπιο με τραγανή βάση από αμύγδαλο, ελαφριά μους με γιαούρτι και μέλι και κρέμα λεμονιού με εσπεριδοειδή.

Tudor Hall

Στα τραπέζια του αριστοκρατικού Tudor Hall του ξενοδοχείου King George (Βασ. Γεωργίου Α΄ 3, Τ/210-32.22.210) βρίσκουμε μεταξύ άλλων: Τερίνα φουά γκρα με chutney από κυδώνι και λάδι βανίλιας, σούπα κρέμα αστακού με χαβιάρι, ψητή φραγκόκοτα με κολοκύθα γκρατινέ και ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με ρίζες μαϊντανού, μανιτάρια ‘porcini’, σπανάκι βουτύρου και σάλτσα από πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης.

Zurbaran

Τι θα λέγατε για ένα ορεκτικό με αυγοτάραχο, λευκή σοκολάτα και ψωμί σίκαλης, όπως το εμπνεύστηκε η ομάδα του Funky Gourmet; Για σιτάρι με φρέσκια μαύρη τρούφα ή για Wagyu à la Bourguignonne; Στο Zurbaran (Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι, Τ/210-72.38.334) θα σερβίρονται όλα τα παραπάνω, ως μέρος του εορταστικού μενού για το ρεβεγιόν.

Pelagos

Στο πολυτελές Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, T/210-89.01.000) ο σεφ Luca Piscazzi του αστεράτου πλέον εστιατορίου Pelagos παρουσιάζει ένα μενού επτά φαντασμαγορικών πιάτων. Το Mercato, έτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, υποδέχεται την νέα χρονιά με ιταλόφωνες γευστικές προτάσεις όπως τα cappelletti σε ζωμό αστακού και το risotto al Tartufo. Τη δεύτερη μέρα του χρόνου στο Mercato θα σερβίρεται πλουσιοπάροχο brunch από τη 1:00 μ.μ. έως τις 4:30 μ.μ.. Όσοι πάλι αποφασίσουν να περάσουν την τελευταία βραδιά του χρόνου στο Beefbar Athens θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του Παναγιώτη Ρέτζη ο οποίος ειδικά για την περίσταση θα έχει ετοιμάσει σαλάτα με βασιλικό καβούρι, gyozas με μοσχάρι kobe, φιλέτο wagyu με φουά γκρα, γιορτινό σουφλέ και πολλά ακόμα.

Aleria

Στο Aleria (Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, T/210-52.22.633) πρώτο λόγο έχουν τα εποχικά υλικά. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης εμπνέεται από τις πρώτες ύλες του χειμώνα και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς προτείνει κομψά πιάτα όπως το καβούρι με κουνουπίδι, κουμ κουάτ και ραπανάκι, τη σελινόριζα με αχλαδι, αρσενικό Νάξου και χρυσές τρομπέτες ή το ζαρκάδι με τοπιναμπούρ, άγρια μανιτάρια και παντζάρι.

Ο Βασίλαινας (Βρασίδα 13, Αθήνα, Τ/210-72.10.501) θα σερβίρει μεταξύ άλλων: σούπα (εσαλότ, κάστανο, χέλι) και ταρτάρ μόσχου με τοπιναμπούρ και τρούφα. Στα κυρίως πιάτα συναντάμε το χριστόψαρο που συνοδεύεται από σελινόριζα με πραλίνα φουντουκιού, kingoyster και σιναπόσπορος όπως και το Χοιρινό Ibérico παρέα με κόκκινο λάχανο, παντζάρι και ραβιόλια με τυρί Kυανό. Το δείπνο κλείνει με μους bitter σοκολάτας με αχλάδι, κρεμέ μελιού, crumble τζίντζερ, σορμπέ μανταρίνι και βεβαια βασιλόπιτα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου έχει επιλέξει βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ψίχα καραβίδας και δενδρολίβανο ως πρώτο πιάτο την ίδια βραδιά στο Βαρούλκο Seaside (Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Πειραιάς, Μικρολίμανο, T/ 210-52.28.400). Θα προσφέρεται επίσης: ραβιόλι με ψητή μαραθόριζα, χριστόψαρο με κονσομέ από λευκά κρεμμύδια, ψητή σελινόριζα και μανιτάρια shiitake αλλά και αρνί με μαύρο σκόρδο, κρέμα μπρόκολου και σύγκλινο Μάνης. Για το κλείσιμο θα έχουν ετοιμάσει μους λευκής σοκολάτας με κομποτέ πράσινου μήλου, μπισκότο αμυγδάλου και παγωτό κάστανο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CTC Urban Gastronomy (@ctcresto)

Στο πρόσφατα βραβευμένο με αστέρι Μισελέν CTC Restaurant (Πλαταιών 15, Κεραμεικός, Τ/210-72.28.812) ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης παρουσιάζει γαστρονομικές εκπλήξεις όπως στρείδια μαγειρεμένα σε σος ρετσίνας, βάφλα με συκωτάκια κοτόπουλου και πάνκεικς με μέλι, τρούφα και μανούρι Σίφνου.

Στολισμένο γιορτινά το Λοκάλι (Σαρρή 44, Ψυρρή, Κρατήσεις: 690-6103005 καθημερινά 12:00-22:00) παραμένει ανοιχτό αυτές τις μέρες, από το πρωί μέχρι αργά το βράδι. Τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στον μεγάλο κήπο μπορούμε να δοκιμάσουμε κοκτέιλ όπως το Gingerbread Old fashioned με βανίλια, πιπερόριζα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, angostura και Calvados ή το Buena Vibra με τριαντάφυλλο, λεμόνι, τσίλι, κάρδαμο, σοκολάτα και τεκίλα. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς ο σεφ και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού που ξεκινά με σούπα από άγρια ελληνικά μανιτάρια για να συνεχίσει με χειμωνιάτικη σαλάτα ρόδι-κάστανο. Για κυρίως επιλέγουμε ανάμεσα στα χοιρινά µάγουλα µε πουρέ ψητής σελινόριζας, σπαράγγια και σάλτσα δαμάσκηνο, το ψητό λαβράκι ή το χορτοφαγικό steak κουνουπιδιού.

Όσοι βρεθούν στο Lost Athens (Αρχελάου 7, Παγκράτι, T/210-72.30.832) θα γιορτάσουν τρώγοντας κολοκυθόσουπα με κάστανο και έπειτα ταρτάρα καραβίδας, χτένια γκρατινέ, ζυμαρικά με φρέσκια τρούφα και sirloin steak με σπαράγγια.

Σχεδία Home

Στο Σχεδία Home (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, T/ 210-33.16.59) συμμετέχουμε σε ένα κοινωνικό πρότζεκτ με δυνατό αποτύπωμα απολαμβάνοντας νοστιμιές. Το μενού της παραμονής έχει: βελουτέ σελινόριζας με αχλάδι, μουστάρδα dijon, καραμελωμένα καρύδια και αέρα παρμεζάνας, τερίνα ψητών λαχανικών με ανθότυρο και crumble παξιμαδιού που σερβίρεται με δροσερή σαλάτα και ψητά ντοματίνια, όπως και αρνάκι σιγοψημένο με λεμονάτο ριζότο και σαφράν, μυλοκόπι με σωτέ κολοκυθάκια ή steak κουνουπιδιού μαριναρισμένο με πετιμέζι. Για το τέλος πάβλοβα με μους κάστανο.

Omnivore Mouth Habits

Omnivore Mouth Habits

O σεφ Βασίλης Καφαλούκος έχει ετοιμάσει για το Omnivore Mouth Habits (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, T/ 210-32.21.865) ένα μενού με κλασικά γιορτινά πιάτα και σύγχρονες, διεθνείς επιρροές. Μερικά από αυτά είναι: η βελουτέ σούπα καρότου με αστακό, λάδι κόλιανδρου και wakame, η κροκέτα με μοσχάρι, λουκάνικο, σαλτσα ρούμπαρμπ και τσάτνεϊ μήλου και, από τα κυρίως, το φιλέτο μόσχου Wellington με πατέ μανιταριών, σελινόριζα και σάλτσα τρούφας ή το και χοιρινό κότσι με γλάσο κρασιού, μπαχαρικά και πουρέ γλυκοπατάτας.

Μanouka wine restaurant

Επτά ορόφους πάνω από την στολισμένη Αθήνα, το Μanouka wine restaurant (Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, Τ/210-32.41.814) επιμένει ελληνικά και προσφέρει παραδοσιακή πηχτή με σύγκλινο Μάνης και λαχανικά για πρώτο πιάτο. Ακολουθεί η πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο μήλο, φουντούκια, φρέσκο ρόδι, κουκουνάρι και dressing από μέλι Ελάτης, το φιλέτο φρέσκου ελληνικού τόνου παναρισμένο με μαυροκούκι και άγρια χόρτα σωτέ και το φιλέτο ελληνικού μαύρου χοίρου en croute και ψητές γλυκοπατάτες. Όλα θα συνοδεύονται από επιλεγμένες οινικές προτάσεις ενώ μετά το δείπνο, ο γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Ψειμαδάς θα αναλάβει την μουσική της βραδιάς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bytheglass (@bytheglass.gr)

Σε ένα άλλο αγαπημένο wine bar, το By the Glass (Σουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Τ/210-32.32.560), το δείπνο πέντε σταδίων θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Για μια ιδέα από το τι θα περιλαμβάνει αναφέρουμε το ριζότο ορτύκι με φιστίκι Αιγίνης και πανακότα από καραμελωμένα κρεμμύδια και το tri-tip μόσχου με υφές μανιταριών και σάλτσα από ξινόμαυρο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών