Κάνουμε βουτιά στο Σικάγο
Ένα βουνό από παγωτό σοκολάτα και σαντιγύ, με τριμμένο αμύγδαλο και μπισκοτάκι στην κορυφή. Το Σικάγο της Χαράς σερβίρεται απαράλλαχτο στο μεταλλικό του μπολ από το 1969 και είναι μια κάποια παρηγοριά τα ζεστά απογεύματα στην πόλη. Οι γόνδολες με το εκμέκ και το παγωτό καϊμάκι και τα ice cream sodas με το παγωτό που αφρίζει είναι και εκείνα λόγος να βρεθεί κανείς στο παλιό αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο.
Χαρά, Πατησίων 339, Τ/210-22.87.266
Βρίσκουμε καταφύγιο στα καφέ των μουσείων
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τον Αύγουστο μας αρέσει να γινόμαστε τουρίστες στην Αθήνα και να βρίσκουμε καταφύγιο στα πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης, όπως και στα καφέ τους. Είναι διπλή ευκαιρία: μαθαίνουμε πράγματα ενώ την ίδια στιγμή εκμεταλλευόμαστε τον κλιματισμό που δουλεύει στο φουλ. Σε ένα από τα αγαπημένα μας, το Cycladic Cafe του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης απολαμβάνουμε καλοφτιαγμένο brunch όπως τηγανητά αυγά με κατίκι Δομοκού, ντομάτα, κρίταμο και κάπαρη σε φρυγανισμένο ψωμί αργής ωρίμανσης, ωραία σάντουιτς και ελαφριά γεύματα με ελληνικές πρώτες ύλες.
Cycladic Cafe, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, T/210-72.28.321
Πάμε για σεβίτσε και κοκτέιλ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ένας εντυπωσιακός κήπος και ιαπωνικό-περουβιανό φαγητό, ανάλαφρο, γεμάτο δροσιά και φρεσκάδα. Ψηφίζουμε το σεβίτσε μυλοκόπι με ζουμί που μοσχοβολάει yuzu, πορτοκάλι και κόλιανδρο. Το ψάρι σερβίρεται με καλαμπόκι, κρεμμύδι και γλυκοπατάτα και ταιριάζει τέλεια με το ξινούτσικο Shochu sour που φτιάχνεται με pisco (το εθνικό ποτό του Περού), φλούδες από καφίρ λάιμ, shochu (γιαπωνέζικο ηδύποτο), φράουλα και τσάι matcha.
Nikkei Jardin, Ξανθίππου 10 & Δεινοκράτους, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, Τ/ 210-72.39.366
Πίνουμε spritz κάτω από τον πλάτανο
Ένα από τα πιο φρέσκα στέκια στο Παγκράτι, το Απεριτίφ, έχει το πλεονέκτημα να σερβίρει τα ποτά του κάτω από την δροσιά ενός μεγάλου πλάτανου. Η γωνιακή spritzeria τιμάει την ιταλική συνήθεια του απεριτίβο προσφέροντας ελαφριά, δροσιστικά ποτά και ποιοτικές μπουκίτσες για συνοδεία. Δοκιμάστε ένα κλασικό spritz με Aperol ή Campari ή πειραματιστείτε με πιο πρωτότυπες εκδοχές όπως το λεμονάτο Bianco με λευκό bitter ή το Hugo με λικέρ αφροξυλιάς, προσέκο και σόδα.
Δικαιάρχου 57Α, Παγκράτι, Τ/ 210-75.25.398
Τρώμε παγωμένα mochi
Ο ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής που θήτευσε για χρόνια στο πλάι του διάσημου Pierre Hermé, πέρασε ένα διάστημα της καριέρας του στο Κιότο. Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να προσθέσει στην γκάμα των ζαχαροπλαστείων του mochi. Τα ιαπωνικά γλυκίσματα με την εθιστικά κολλώδη υφή φτιάχνονται από αλεύρι ρυζιού και γεμίζονται με παγωτό σοκολάτα, fior di latte, φυστίκι ή σορμπέ φράουλα.
Bon Bon Fait Maison, Πετράκη 30, Αθήνα, Τ/210-33.18.703 & Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/210-41.17.999
Εφοδιαζόμαστε με cold brew
Περπατώντας στο κέντρο κάνουμε γρήγορη στάση στο Taf, από τους πρώτους διδάξαντες του specialty coffee στη χώρα. Το κατάστημα της Εμμανουήλ Μπενάκη είναι κλασική αξία για τους λάτρεις του καφέ. Εκτός από τα κλασικά τους χαρμάνια (Pianeta, Competition και Rosebud) συναντάμε αρκετούς single estate, αλλά και πιο ιδιαίτερους καφέδες περιορισμένης κυκλοφορίας. Πέρα από έναν καλοφτιαγμένο espresso, έναν cappuccino freddo ή έναν κρύο latte, αυτές τις μέρες μας αρέσει να εφοδιαζόμαστε με iced brew (βγαίνει σε ένα όμορφο μαύρο μπουκαλάκι και βολεύει για το σπίτι). Φτιάχνεται με καφέ Hariti από την Αιθιοπία και βγάζει αρώματα σοκολάτας και περγαμόντο.
Taf, Εμμ. Μπενάκη 7-9, Αθήνα, Τ/210-38.00.014
Βάζουμε πλώρη για τα βόρεια
Προς τα βόρεια προάστια το κλίμα συνήθως βελτιώνεται. Σε μια καταπράσινη γωνιά στο Μαρούσι, ανάμεσα σε ψηλά πεύκα και δίπλα σε ένα ρέμα, το Αυθαίρετο καταφέρνει και να μας χορταίνει και να μας δροσίζει. Λίγα χιλιόμετρα από την Κηφισίας, αφού περάσετε το δάσος Συγγρού, την Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλινών και το κτήμα Βορρέ θα βρείτε την ιδιαίτερη ταβέρνα που σερβίρει κλασικά αλλά και πιο ιδιαίτερα μεζεδάκια, με έμφαση στο κρέας. Το μενού έχει από μπεκρή μεζέ, μπιφτέκι γεμιστό και μπακαλιάρο σκορδαλιά μέχρι αμελέτητα τηγανητά και σαρικοπιτάκια.
Το Αυθαίρετο, Πευκών 10, Μελίσσια, Τ/ 210-80.29.309
Κάνουμε στάση για σορμπέ
Τα πιο ωραία καρπούζια, προσεκτικά επιλεγμένα βερύκοκα, διαλεχτά σύκα, μυδωτάτοι ανανάδες – στο Django Gelato βρίσκουν τα καλύτερα φρούτα και έπειτα τα μετατρέπουν σε κρεμώδη, ξεδιψαστικά σορμπέ. Η στάση στη γωνία της Βεΐκου για μια ανάσα και ένα κυπελάκι με ολόφρεσκο παγωτό κρίνεται απαραίτητη όταν κάνει ζέστη (αν και όχι μόνο τότε).
Django Gelato, Βεΐκου 15, Κουκάκι, Τ/ 211-42.22.029