ΕΞΟΔΟΣ

Tα ινδικά της Αθήνας

«Αν καίει, είναι καλό», λένε οι ίδιοι οι Ινδοί και τα πιάτα στις ακόλουθες διευθύνσεις βγάζουν φωτιά.

08.03.2018
Φωτογραφία: Shutterstock

«Αν καίει, είναι καλό», λένε οι ίδιοι οι Ινδοί και τα πιάτα στις ακόλουθες διευθύνσεις βγάζουν φωτιά.

Namaste

Ο Κρις και ο Σαντός ζουν αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο που θα σερβίρει πραγματικό ινδικό φαγητό. Γι’ αυτό και προμηθεύονται σπόρους μπαχαρικών, τους οποίους τρίβουν οι ίδιοι σε ειδικό τρίφτη που αγόρασαν από την Ινδία, ψήνουν τα φαγητά στο ταντούρι και οι μάγειρες είναι όλοι Ινδοί. Εδώ δοκιμάσαμε ένα από τα πιο πλούσια και γευστικά τίκα μασάλα που έχουμε γευτεί, ενώ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία σε ρύζια. Τα πιτάκια naan ανοίγονται και ψήνονται την ώρα που τα παραγγέλνετε. Δοκιμάστε και το τσάι από το Νεπάλ. Λίνα Καπετάνιου

Λεμπέση 12, Αθήνα, Τ/210-92.33.999.


Pink Elephant

Το μικρό αδερφάκι του Pink Elephant Χαλανδρίου άνοιξε τις πόρτες του πριν από περίπου δύο μήνες σε ένα νεοκλασικό στη Νεάπολη Εξαρχείων. Δοκιμάσαμε ωραία μαριναρισμένο και ψημένο κοτόπουλο tandoori, που έφτασε τσιτσιριστό στο τραπέζι, κατευθείαν από τον φούρνο tandoor, αρωματικό κάρι με γάλα καρύδας, σαφράν και αμύγδαλα, με διακριτή κάθε μυρωδιά των συστατικών του και ελαφρώς πικάντικο. Αφράτες οι πίτες naan και τραγανά τα λεπτά φύλλα pappadom από ρεβυθάλευρο, τα οποία ήρθαν στο τραπέζι μαζί με δύο ντιπ. Η raita δροσιστική και σε γενναία δόση, όπως και η σαλάτα ινδικών λαχανικών με ανθότυρο, αν και θα τη θέλαμε με πιο όξινες πινελιές. Βιβή Κωνσταντοπούλου

Δερβενίων 4α, Εξάρχεια, Τ/210-36.32.780.


Altamira

Από τα πρώτα έθνικ εστιατόρια της Αθήνας, χωρίζει το μενού του σε τέσσερις περιοχές: Μεξικό, νοτιοανατολική Ασία, αραβικές χώρες και Ινδία. Θα βρούμε όλα τα κλασικά ινδικά πιάτα, από samosa με λαχανικά και κοτόπουλο ταντούρι μέχρι γαρίδες με κάρι και ινδικό ρύζι με κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο και κουρκουμά. Λίνα Καπετάνιου

Περικλέους 28, Μαρούσι, wΤ/210-61.28.841.


Indian Kitchen

Στο τίκα μασάλα αναψοκοκκίνισαν τα μάγουλά μας, στις γαρίδες ταντούρι μπορεί και να βγάλαμε καπνούς από τα αυτιά. Αυθεντικά καυτερά ινδικά πιάτα, πολλά ψήνονται στον ειδικό φούρνο ταντούρι και η κουζίνα είναι ανοιχτή, οπότε μπορείτε να βλέπετε τη διαδικασία. Ποικιλία σε τσάι αλλά και μπίρες από τη μακρινή χώρα. Άνετοι καναπέδες, μουσική Bollywood αλλά και η μυρωδιά του κάρι και των μπαχαρικών θα σας βάλουν στην ατμόσφαιρα. Λίνα Καπετάνιου

Απόλλωνος 6, Σύνταγμα, Τ/210-32.37.720.


Red elephant

Στριμωχτά δέκα τραπέζια, υφάσματα με λαχούρια και ινδικά μοτίβα από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα θα σας εντάξουν στην ατμόσφαιρα αμέσως. Ο κατάλογος είναι μεγάλος, το σερβίρισμα όμως γρήγορο. Προτείνουμε τη σούπα με μανιτάρια, σε πυκνό λεμονάτο ζωμό, με φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρο. Τα νάαν αφράτα και μοσχοβολιστά. Πήραμε κοτόπουλο butter massala, με γλυκιά βουτυρένια σάλτσα, που ήταν νόστιμο. Το tandoori με μπούτια κοτόπουλου, αν και ήρθε αχνιστό, σίγουρα δεν ήταν μαγειρεμένο την ίδια μέρα, ήταν στεγνό και εντελώς άγευστο. Νένα Δημητρίου

Λαρίσης 42, Αμπελόκηποι, Τ/210-69.24.421.


Mirch

Με σπεσιαλιτέ το ινδικό… σουβλάκι Καυτερό κοτόπουλο φιλέτο tikka και λαχανικά τυλιγμένα σε αφράτο ψωμί νάαν. Αρκετά χορταστικό και κοστίζει περίπου 4 ευρώ. Πολλές μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Νένα Δημητρίου

Ερμού 109, Μοναστηράκι

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών