ΕΞΟΔΟΣ

Το comfort fine dining του νέου σεφ του GB Roof Garden

Ο Νίκος Λιόκας φέρνει στο εστιατόριο της Μεγάλης Βρεταννίας μια πιο άνετη, πιο χαλαρή προσέγγιση της γαστρονομικής εμπειρίας - πάντα με τοπικά και εποχικά υλικά.

06.07.2022| Updated: 08.07.2022
Το comfort fine dining του νέου σεφ του GB Roof Garden

Τον αδερφό του τον Γιάννη, έχοντας δοκιμάσει την κουζίνα του σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια της πόλης κι όχι μόνο, τον ξέρουμε καλά, τον Νίκο Λιόκα όμως, όχι τόσο. Πλέον όμως έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και το δικό του μαγειρικό στιλ. Ο άρτι αφιχθείς στην Αθήνα σεφ, ο οποίος έχει δουλέψει σε υψηλών επιδόσεων λονδρέζικα εστιατόρια, όπως το μισελενάτο Fera at Claridge’s, το Davies and Brook του Daniel Humm, το οποίο πήρε κάποια στιγμή τη θέση του στο πεντάστερο ξενοδοχείο του Μέιφερ, αλλά και το Αbove at Hide του πολυσυζητημένου Ollie Dabbous, ανέλαβε πριν από λίγο καιρό τη θέση του chef de cuisine του GB Roof Garden. Eκείνος σχεδίασε το καλοκαιρινό, με μεσογειακό χαρακτήρα κι ελληνικά στοιχεία μενού του εστιατορίου του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεττανία, ακολουθώντας τη γραμμή του executive chef Αστέριου Κουστούδη όσον αφορά στην εντοπιότητα και εποχικότητα των υλικών, καθώς επίσης και την αξιοποίηση προϊόντων μικρών παραγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι ζαχαροπλάστισσες της ΑθήναςΟι ζαχαροπλάστισσες της Αθήνας

H Nίκος Λιόκας επέστρεψε πρόσφατα από το Λονδίνο και ανέλαβε τη θέση του chef de cuisine στο GB Roof Garden

Το εστιατόριο με την εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, κινείται στον άξονα του fine comfort
Σφυρίδα στη σχάρα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί και μύδια αχνιστά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαροπούλα: η παλιά ψαροταβέρνα της Καλλιθέας σε νέα εποχήΨαροπούλα: η παλιά ψαροταβέρνα της Καλλιθέας σε νέα εποχή

Λαβράκι ταρτάρ, σαλάτα με κολοκύθι, ρόκα, νεροκάρδαμο και καλαθάκι Λήμνου, αλλά και τσακώνικη μελιτζάνα με γλάσο ντομάτας ή ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι, μανούρι Βλάστης, αφρό καπνιστής πανσέτας και τραγανό προζυμένιο ψωμί είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα δοκιμάσουν όσοι καθίσουν στα τραπέζια του εστιατορίου αυτό τον καιρό. Μαζί με την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί, το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι σε σέσκουλο που συνδυάζεται με καρέ αρνιού στα κάρβουνα κι άλλες ανάλογης λογικής προτάσεις αποτελούν μέρος μιας πιο άνετης, πιο χαλαρής προσέγγισης του fine dining, που μπολιάζει την τεχνική και τη δημιουργικότητα με πιο «ζεστά», πιο καθυσυχαστικά στοιχεία − η ίδιοι την περιγράφουν ως «fine comfort». Να πούμε κλείνοντας ότι στην ομάδα προστέθηκε, πιο επίσημα πια, και ο νεαρός κι ενθουσιώδης Αλέξανδρος Κούφας, ήδη μέλος του ζαχαροπλαστικού team του ξενοδοχείου, ο οποίος πέρα από το ότι επιμελείται τα επιδόρπια του Γάλλου chef-pâtissier Arnaud Larher, έχει σχεδιάσει και κάποια δικά του για το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα, Τ/210-33.30.766

Εστιατόρια

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών