ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα… Olicatessen στη Θεσσαλονίκη

Λάδια, ελιές και αρτύματα, απ’ όλη την Ελλάδα

23.11.2016| Updated: 25.06.2021
Ένα… Olicatessen στη Θεσσαλονίκη

Λάδια, ελιές και αρτύματα, απ’ όλη την Ελλάδα

 

Ένα νέο ντελικατέσσεν παντοπωλείο, το «Olicatessen», ανοίγει τις πόρτες του αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 18.00, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ 4, στα Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.

Το «Olicatessen» ανήκει στους ιδιοκτήτες της εταιρείας «Agora» (www.agorafinefoods.com), τους ίδιους που εμπορεύονται τα ομώνυμα προϊόντα και που, τον περασμένο Μάιο, διοργάνωσαν την 1η Gourmet Olive Oil Exhibition (1η Έκθεση Ελιάς & Ελαιολάδου), στη Θεσσαλονίκη. Είναι το τρίτο κομμάτι δράσης τους, το κατάστημα λιανικής τους όπου, όπως οι ίδιοι λένε, θέλουν να μας προσφέρουν «μία συλλογή διαλεγμένων προϊόντων», με γεύσεις και αρώματα από όλη την Ελλάδα. Εξ’ ου κι άνοιξε στα Άνω Λαδάδικα, μία όμορφη περιοχή στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, με τη μορφή ενός σύγχρονης αισθητικής παντοπωλείου.

Τι προϊόντα θα βρίσκουμε στα ράφια του; deli (τρόφιμα), cosmetics (καλλυντικά και σαπούνια από έξι ελληνικές εταιρίες), kitchen (κουζινικά) και bio (βιολογικά τρόφιμα). Ελαιόλαδα κι ελιές από πολλά σημεία της Ελλάδας, μέλι Πελοποννήσου, γλυκά, κεράσματα και μαρμελάδες, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία από αλμυρά, ντιπς, αρτύματα κι επιλεγμένα τυριά, αλλαντικά και αλίπαστα. Επίσης, βότανα, τρόφιμα χωρίς γλουτένη και είδη για vegans, φρέσκες μπαγκέτες με δικά τους υλικά, επιλεγμένα χρηστικά αντικείμενα, κουζινικά και καλλυντικά φυσικής περιποίησης από βρώσιμα υλικά.

Όπως μας είπε ο υπεύθυνος της «Agora», Αλέξης Στεφανίδης, μία από τις βασικές λειτουργίες του Olicatessen, θα είναι οι γευσιγνωσίες ελαιολάδων, αρτυμάτων και προϊόντων deli στον πάγκο του καταστήματος. «Κάποια προϊόντα είναι πολύ ιδιαίτερα κι έτσι έχει νόημα κάποιος να τα δοκιμάσει, πριν τα αγοράσει, προκειμένου να έχει τη σχετική γνώση. Αυτή, είναι η φιλοσοφία μας», εξηγεί.

Έτσι, στα αυριανά εγκαίνια (που θα γίνουν από τις 18.00 έως τις 21.00 με ελεύθερη είσοδο), θα μας κεράσουν μεζεδάκια του τόπου μας και νόστιμα ποτά, που βρίσκουμε στο μαγαζί τους: ντάκο Σφακίων με chutney τομάτας, θυμάρι και φέτα, γαλομυζήθρα με πατέ κόκκινης πιπεριάς, πουρέ κολοκύθας Χαλκίδας, φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι, cheesecake με μέλι (και άλλα γλυκά από τους Ariadne’s Wonderland), αλλά και punch ροδιού, αφρώδεις οίνους και φρέσκους χυμούς.

Σημειώστε ότι, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα δούμε και τακτικές θεματικές γευσιγνωσίες προϊόντων (όπως το «μελομακάρονο πρότζεκτ», με μελομακάρονα απ’ όλη την Ελλάδα). Το πρόγραμμα, θα το μάθουμε προσεχώς. 


 

Olicatessen, Β. Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, Τ/2313-030.286.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών