ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια με αχλάδι και ροκφόρΜανιτάρια με αχλάδι και ροκφόρ
10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μανιτάρια με σκόρδο ξεκινάμε λιώνοντας 4 από τις σκελίδες σκόρδου και κόβουµε τις υπόλοιπες σε λεπτές φετούλες.
  2. Ραντίζουµε τα κοµµένα µανιτάρια µε τον χυµό λεµονιού.
  3. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το λιωµένο σκόρδο και την ψιλοκοµµένη πιπεριά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέτουµε τα µανιτάρια, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λεπτά ή µέχρι τα µανιτάρια να γίνουν τρυφερά.
  5. Ρίχνουµε τις φέτες σκόρδου και τον µαϊντανό και µαγειρεύουµε για άλλο 1 λεπτό (έτσι το σκόρδο θα µείνει ζωντανό - διαφορετικά µαγειρεύουµε λίγα λεπτά ακόµα, αλλά προσθέτουµε τον µαϊντανό το τελευταίο λεπτό).
  6. Το σερβίρουµε ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών