ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανουΡεβύθια αγιορείτικα, λεμονάτα, σε ζωμό δεντρολίβανου
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη ρεβυθόπιτα, σαν φαλάφελ στον φουρνο, στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, το κύμινο και αλατοπίπερο, μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροαλεσμένος πουρές.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  5. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση, πάχους περίπου 2 εκ.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να σφίξει το μείγμα.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε τη ρεβυθόπιτα.

Στο ποτήρι μας : Τα ρεβύθια αγαπούν τα λευκά κρασιά με χαρακτήρα και μια ελαφριά βοτανικότητα. Δοκιμάστε τα με πλούσια Chardonnay, ώριμα Σαββατιανά, ωραίες ρετσίνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών