ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαράγγια καπνιστά με πικάντικη σάλτσα τυριούΣπαράγγια καπνιστά με πικάντικη σάλτσα τυριού
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την εύκολη ολλαντέζ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαράγγια με εύκολη ολλαντέζ, αρχικά βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να «γυαλίσουν» τα σπαράγγια, να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν πολύ απαλά από όλες τις πλευρές.
  3. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αφήνουμε στην άκρη και πετάμε το σκόρδο.

Ολλαντέζ

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα καλά – δεν χρειάζεται να βράσει.
  2. Σερβίρουμε τα σπαράγγια περιχυμένα με λίγη από τη ζεστή σάλτσα.
  3. Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε μπολάκι ώστε να συμπληρώσει στο πιάτο του ο καθένας όσο θέλει.

Μυστικά

Είναι ωραίο πρώτο πιάτο, όμως μπορεί να σερβιριστεί και ως γαρνιτούρα πλάι σε ψητό φιλέτο ή σε γαρίδες σοτέ.

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών