15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την εύκολη ολλαντέζ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπαράγγια με εύκολη ολλαντέζ, αρχικά βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να «γυαλίσουν» τα σπαράγγια, να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν πολύ απαλά από όλες τις πλευρές.
- Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αφήνουμε στην άκρη και πετάμε το σκόρδο.
Ολλαντέζ
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα καλά – δεν χρειάζεται να βράσει.
- Σερβίρουμε τα σπαράγγια περιχυμένα με λίγη από τη ζεστή σάλτσα.
- Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε μπολάκι ώστε να συμπληρώσει στο πιάτο του ο καθένας όσο θέλει.
Μυστικά
Είναι ωραίο πρώτο πιάτο, όμως μπορεί να σερβιριστεί και ως γαρνιτούρα πλάι σε ψητό φιλέτο ή σε γαρίδες σοτέ.