Αυτή η ζύμη ψωμιού, εμπλουτισμένη με ρικότα, κάνει την ψίχα της πιο απαλή. Έχει ήπια γλυκιά γεύση, χάρη στο μέλι, και λεπτά βοτανικά αρώματα από φασκόμηλο.
15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το τυρί, το μείγμα της μαγιάς, το μέλι, το αλάτι και το φασκόμηλο.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την καλύπτουμε χαλαρά με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
- Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαστούνι μήκους περίπου 50 εκ. και τα πλέκουμε σε πλεξούδα.
- Μεταφέρουμε την πλεξούδα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1½ ώρα.
- Την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (στη λειτουργία του αέρα) για 35 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.