ΕΞΟΔΟΣ

India Gate, Μαρούσι: Εδώ το κοτόπουλο το μαρινάρουν 48 ώρες

Ο Shantos και η Sujana Acharya μάς διηγούνται την όμορφη ιστορία του εστιατορίου τους, και μάς σερβίρουν αυθεντικές νοστιμιές της ινδικής κουζίνας, όπως momos και κοτόπουλο tandoori.

06.02.2023| Updated: 07.02.2023
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας
Το κοτόπουλο tandoori και τα momos της Sujana και του Shantos
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ7 + 1 ινδικά εστιατόρια που αγαπάμε στην Αθήνα7 + 1 ινδικά εστιατόρια που αγαπάμε στην Αθήνα

Οι ετοιμασίες στην κουζίνα έχουν ήδη ξεκινήσει την ώρα που φτάνουμε στο India Gate. Οι μακριές μεταλλικές σούβλες με τα κατακόκκινα chicken tikka κρέμονται πάνω από τον εντυπωσιακό ινδικό φούρνο tandoor. Ο νεαρός μάγειρας τις βάζει προσεκτικά μέσα στον φούρνο για να ψηθούν, ενώ αργότερα θα μάθουμε ότι το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί σε ένα μείγμα με 19 μπαχαρικά για 48 ώρες. Κάθε εστιατόριο φτιάχνει το δικό του μείγμα, η βάση είναι ίδια, αλλά τα έξτρα μπαχαρικά διαφοροποιούν το ένα εστιατόριο από το άλλο. Στην Ινδία είναι της άποψης ότι όσο περισσότερο μαρινάρεται το κρέας, τόσο καλύτερη γεύση αποκτά.

Το κοτόπουλο tandoori και τα momos της Sujana και του Shantos
Το κοτόπουλο ψήνεται στον παραδοσιακό ινδικό φούρνο tandoori

Το κρέας μαρινάρεται για 48 ώρες

19 μπαχαρικά έχει η μαρινάδα
Έτοιμο για ψήσιμο το κοτόπουλο

Όλα γίνονται υπό την επίβλεψη της σεφ Sujana Acharya και με τη βοήθεια του Shantos, του συζύγου της, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του μαγαζιού. Όλα δουλεύουν ρολόι στην κουζίνα και στη σάλα του ινδικού εστιατορίου που άνοιξε το νεαρό ζευγάρι το 2021 στο Μαρούσι. Ο Shantos είναι μισός Έλληνας μισός Νεπαλέζος και μεγάλωσε στην Ινδία. Όταν γνώρισε τη Sujana, ζούσε στην Ελλάδα, όπου είχε έρθει για σπουδές, και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα για να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ. Η Sujana μαγειρεύει πολύ καλά και της αρέσει να μοιράζεται τις συνταγές της με όσους ψάχνουν αυθεντικές γεύσεις από την Ινδία και το Νεπάλ. Το όνειρό τους ήταν να ανοίξουν κάτι δικό τους. Όσο η οικογένειά τους μεγάλωνε, ο Shantos ξεκίνησε να ασχολείται με την εστίαση. Έφτιαξε μαζί με τον τότε συνέταιρό του το Namaste στην Ακρόπολη και αργότερα το Katmandu Express στην Πλάκα.

Στο India Gate τρώμε αυθεντικά πιάτα της ινδικής κουζίνας
Τα ινδικά ντάμπλιγνκ momos έχουν πολύ ζουμερή και αρωματική κρεατένια γέμιση

Το 2018 άνοιξαν με τη Sujana το δικό τους εστιατόριο, το Naan Stop, στους Αμπελοκήπους και το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Πήγε τόσο καλά, που το 2021 άνοιξαν το India Gate στο Μαρούσι και πλέον συζητούν για franchise στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Το κοτόπουλο tandoori και τα momos της Sujana και του Shantos
Η chef patron Sujana Acharya

Το κοτόπουλο tandoori και τα momos της Sujana και του Shantos
Η κόκκινη σάλτσα που συνοδεύει τα momos είναι έξτρα πικάντικη
Φρεσκοψημμένα νάαν

Στο τραπέζι μας, πρώτο έρχεται το chicken tikka σε καυτό πήλινο σκεύος, με το κρέας να αχνίζει και να τσιτσιρίζει. Ακολουθεί μια σαλάτα με ρόκα και μάνγκο, που είναι πολύ φρέσκια, πλούσια και γευστική. Εντύπωση μας κάνουν τα momos – ινδικά ντάμπλινγκ που σερβίρονται με μια πεντανόστιμη καυτερή σάλτσα και, από ό,τι με ενημερώνει ο Shantos, στην Ινδία τα βρίσκεις σε όλα τα εστιατόρια. Στην Αθήνα είναι οι μόνοι που έχουν momos. Στο India Gate βρίσκουμε και το δημοφιλές ινδικό chicken makhni, που προέρχεται από το Νέο Δελχί, ένα πιάτο βουτυράτο και κάπως γλυκό, πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο. Έχουν και το saag paneer, ένα χορτοφαγικό πιάτο με σπανάκι και τυρί, που το φτιάχνουν ακριβώς όπως το κάνουν στο σπίτι τους. Κάθε γεύμα συνοδεύεται από ρύζι αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης, νάαν και παπαντόμ. Προσφέρουν και ένα πιάτο από τα μακρινά Ιμαλάια, το Everest khasi gravy, με κρέας αρνιού μαγειρεμένο σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα με τζίντζερ, κόλιανδρο και κόκκινα μπαχαρικά. Το γεύμα μας έκλεισε ιδανικά με το ιδιαίτερο και πολύ δροσιστικό ποτό τους, λάσι (εμείς το ήπιαμε με μάνγκο), και σπάνιες ινδικές μπίρες.

Shantos Acharya
Το κοτόπουλο tandoori και τα momos της Sujana και του Shantos
Όλη η οικογένεια Acharya μας υποδέχεται στο μαγαζί

India Gate

Δημ. Ράλλη 18, Μαρούσι
  • Τηλέφωνο: 210/61.21.888
  • Ωράριο: Καθημερινά 13.00 - 00.00
  • Κόστος: 25 ευρώ/άτομο

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών