ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αγροτέρα

Άρτος και θέαμα σε μια «αθλητική» γωνιά του κέντρου της Αθήνας.

25.03.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Αγροτέρα

Άρτος και θέαμα σε μια «αθλητική» γωνιά του κέντρου της Αθήνας.

Η θέση: Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου απέναντι από το Ζάππειο, επί της οδού Βασιλίσσης Ολγας, με εύκολες εξόδους προς Συγγρού ή προς Βασιλέως Κωνσταντίνου μέσω της Αρδητού.

Η ατμόσφαιρα: Μπαίνοντας στη μακρόστενη αίθουσα, το μάτι σας δεν θα βρει να σταθεί σε πίνακες, βαρύτιμες κουρτίνες, και άλλα διακοσμητικά τερτίπια. Οχι ότι ο χώρος υστερεί σε κάτι. Απλώς την εντύπωση κλέβει αμέσως η απ’ άκρη σ’ άκρη τζαμαρία που επιτρέπει απρόσκοπτη θέα στο έμπροσθεν στάδιο, στον καταπράσινο λόφο του Αρδηττού και στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Κι ενώ έξω οι αθλητικές προπονήσεις θα σας δίνουν πάτημα για παρατηρήσεις και συζητήσεις, εσείς θα εκγυμνάζετε την άνω και κάτω σιαγόνα χωρίς τύψεις.

Το φαγητό: Ελληνικά πιάτα, με μεγάλη ποικιλία σε πρώτα και μεζέδες: γίγαντες πλακί, χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια, γρατιναρισμένα πράσα με μετσοβόνε. Απλές γεύσεις αλλά επιτυχημένες, με το όλο παιχνίδι να κερδίζεται στην ψαγμένη χρήση τοπικών εκλεκτών τυριών και άλλων ελληνικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Από κυρίως θα βρείτε εξίσου μεγάλη γκάμα – από σιουφιχτά ζυμαρικά με κατίκι και σπανάκι μέχρι γεμιστό μπιφτέκι και σουβλάκι από μοσχαρίσιο φιλέτο που ήταν ζουμερό και ωραία ψημένο.

Ο λογαριασμός: Με μια λογική επιλογή πιάτων, ο λογαριασμός δεν θα υπερβεί τα 30 ευρώ το άτομο, ενώ αν παραλείψετε το κρασί, μπορείτε να καλοφάτε και με 20.

Η κάβα: Εμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και καρδιτσιώτικο τσίπουρο για το καλωσόρισμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 11 π.μ. εως τις 2 το βράδυ και τις Κυριακές από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Πάρκινγκ μπροστά στο εστιατόριο, σε μια εσοχή του πεζοδρομίου, ενώ σε καλές μέρες, που η κίνηση είναι ομαλή, θα βρείτε να σταθμεύσετε και μπροστά στο Ζάππειο.

Βασ. Ολγας 6, Αθήνα, τηλ.: 210-92.20.208.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών