ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αλάνα

Από τις πιο ωραίες αυλές της πόλης, με φροντισμένα λουλούδια σε γλαστράκια, κεραμικά σερβίτσια, καλοστρωμένα τραπέζια. Αν και η ταυτότητα της κουζίνας τους δεν είναι …

25.07.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Αλάνα

Από τις πιο ωραίες αυλές της πόλης, με φροντισμένα λουλούδια σε γλαστράκια, κεραμικά σερβίτσια, καλοστρωμένα τραπέζια. Αν και η ταυτότητα της κουζίνας τους δεν είναι ξεκάθαρη, ό,τι επιλέξαμε ήταν νόστιμο, σωστά μαγειρεμένο και ευπαρουσίαστο. Μας άρεσε που στον κατάλογο υπάρχουν σημάνσεις για τις συνταγές χωρίς γλουτένη και όσες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους. Αν πρέπει να βάλουμε ταμπέλα στο μενού, θα λέγαμε πως έχει μεσογειακή βάση με πολλά κρητικά στοιχεία. Δοκιμάσαμε ψητή φέτα σε κρούστα δημητριακών, με σάλτσα από μαριναρισμένα σύκα, ντολμαδάκια με σάλτσα αυγολέμονο, σιουφιχτά, αλλά και γαρίδες τεμπούρα, πιάτο βαρόμετρο για να δει κανείς την επιδεξιότητα του μάγειρα στο τηγάνισμα. Αξίζει να δοκιμάσετε το καρπάτσιο με αγκινάρες τουρσί και χοντρό αλάτι από μοσχάρια του νησιού, όπως και την ταραμοσαλάτα με μελάνι χταποδιού. Κρητικό κρασί, νόστιμο ψωμί. Περί τα 25 €/άτομο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών