ΜΑΓΑΖΙΑ

Αλεξανδρής

Στο ψυγείο, μια αξιοζήλευτη ποικιλία τυριών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και στα ράφια επιλεγμένα εκλεκτά προϊόντα και λιχουδιές.

21.03.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αλεξανδρής

Στο ψυγείο, μια αξιοζήλευτη ποικιλία τυριών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και στα ράφια επιλεγμένα εκλεκτά προϊόντα και λιχουδιές.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο Ευθύμιος Αλεξανδρής μεγάλωσε στο μπακάλικο του πατέρα του, ανάμεσα σε μυρωδιές μπαχαρικών και μυρωδικών. Το πτυχίο της Ανωτάτης Βιομηχανικής και η ειδικότητά του στο λιανεμπόριο ήταν σημαντικά εργαλεία στη μετέπειτα πορεία του. Ωστόσο, το αληθινό του μεράκι και το ταλέντο του να εντοπίζει ποιοτικά προϊόντα στις πιο απίθανες γωνιές της Ελλάδας, μετέτρεψαν το μπακάλικο σε ένα σημαντικό «στέκι» εκλεκτών γεύσεων στην Ηλιούπολη.

Τι ψωνίζουμε: Δυνατό σημείο του μαγαζιού είναι το ψυγείο των τυριών, κυρίως ελληνικών. Την τιμητική τους έχουν τα ηπειρώτικα τυροκομεία: Τυριά του Ιδρύματος Τοσίτσα, βλαχοτύρι και αρχοντικό του Τσουτσοπλίδη, γραβιέρα, φέτα και ανθότυρο Αρτας, τα ιδιαίτερα τυριά Ανόστρου κάσιου, το εκλεκτό Ζηρός και το ελαφρύ αγελαδινό τυρί από το τυροκομείο Παππά. Επίσης, τυριά Ρούμελη (Ιναχος), γραβιέρα Τσιτσιρίδη, αρσενικό Νάξου και γραβιέρα 5 ετών Κουφόπουλου. Καμάρι του μαγαζιού το σπάνιο πετρωτό Χαλκιδικής, ένα ελαφρύ λευκό και σκληρό κατσικίσιο τυρί, η βαρελίσια φέτα ορεινής Ναυπακτίας, σκέτη ή με πικάντικο μπούκοβο και το χιώτικο μυροβόλο, ένα είδος μαστέλου με μαστίχα, από την εταιρία Πελλιναίον. Λίγα αλλά εκλεκτά και τα αλλαντικά, όπως το καπνιστό απάκι Μανούσσος και το χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου από τον Αλίαρτο. Στα ράφια, ζυμαρικά Αδαμαντίνα, οι πεντανόστιμοι βιολογικοί τραχανάδες και τα άλευρα Οικοπάλ, όλα τα παξιμάδια και τα τουρσάκια Μανούσσος, μια πλούσια γκάμα από τις μαρμελάδες Γεωδή, ιταλικά ζυμαρικά με μανιτάρια η μελάνι σουπιάς και αλάτι από το Μεσολόγγι και το Ταίναρο. Εξαιρετική η αμυγδαλοσαλάτα και η μελιτζανοσαλάτα Φιλύρα, καθώς και τα χύμα όσπρια Εβρου και, για το καλύτερο τελείωμα, σχεδόν όλη η γκάμα των παγωτών Movenpick.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών