ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αναχίτα

Κεμπάπ, λαχματζούν και πολλές άλλες επιλογές για μυημένους, σε μια έθνικ γευστική περιπλάνηση

25.11.2011| Updated: 16.02.2024
Αναχίτα

Κεμπάπ, λαχματζούν και πολλές άλλες επιλογές για μυημένους, σε μια έθνικ γευστική περιπλάνηση που ξεκινά από το Χαλάνδρι.

Η θέση: Πρόκειται για μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα στο Χαλάνδρι, που ξεκίνησε σερβίροντας καφέ και που αργότερα απέκτησε αδερφάκι με κουζίνα που δεν της λείπει τίποτα. Το νεότερο μέλος, αυτό που επισκεφθήκαμε, βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Άννας, πάνω σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου, ο οποίος έχει διπλό όνομα: Παπανικολή για όσους πηγαίνουν προς Δουκίσσης Πλακεντίας και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για όσους κινούνται προς τη λεωφόρο Κηφισίας.

Η ατμόσφαιρα: Η σάλα είναι μεγάλη και άνετη, με πολύ έντονο το έθνικ στοιχείο στη διακόσμηση. Πέρσες οι ιδιοκτήτες, άλλωστε, όπως και το προσωπικό. Στη θετική πρώτη εντύπωση συμβάλλει και το ότι πολλά τραπέζια είναι γεμάτα με παρέες Αράβων, που καπνίζουν ναργιλέ.

Το φαγητό: Το μενού είναι γραμμένο στα ελληνικά, αλλά παντελώς ακατανόητο για τους μη μυημένους στη συγκεκριμένη κουζίνα. Ακόμα και όταν ρωτήσαμε λεπτομέρειες, δεν βγάλαμε άκρη, οπότε, γελώντας, παραγγείλαμε στο περίπου… Ξεκινήσαμε με κάτι αρκετά οικείο, όπως είναι τα λαχματζούν (πιτούλες με κιμά και μυρωδικά), που εδώ τα σερβίρουν τυλιχτά μέσα σε αλουμινόχαρτο. Είναι αρκετά καυτερά, αλλά πεντανόστιμα. Τα συνοδεύσαμε με μπουρανί, ένα δροσερό ντιπ με σπανάκι, γιαούρτι και σκόρδο. Το βαρύ πυροβολικό του μαγαζιού είναι φυσικά το κεμπάπ. Διαλέξαμε (τυχαία) ένα πιάτο με δύο είδη κεμπάπ, ένα από αρνίσιο κιμά και ένα από φιλέτο μοσχάρι, πιτούλες, ψητή ντομάτα και κρεμμύδι. Το συνοδεύσαμε με ένα εξαιρετικό ρύζι (σιρίν πολό), αφράτο και μυρωδάτο, με ξύσμα πορτοκαλιού, φυστίκια Αιγίνης και άνηθο. Επίσης νόστιμο ήταν το τζεντζέ κεμπάπ, αρνάκι με πλούσια σάλτσα από ντομάτα και λεμόνι, που έρχεται επίσης με ρύζι με σαφράν. Πού χώρος για γλυκό…

Ο λογαριασμός: Από 15 μέχρι 22 ευρώ το άτομο, με χύμα κρασί.

Η κάβα: Ελληνικά κρασιά, εμφιαλωμένα και χύμα, και, φυσικά, αριάνι με δυόσμο, παραδοσιακό ρόφημα από γιαούρτι.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο φαρδύ δρόμο θα βρείτε θέση για το αυτοκίνητο, χωρίς πρόβλημα. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται για ναργιλέ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών