ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αθήρι

Καλοδουλεμένη, ευφάνταστη και συνάμα απλή, μεσογειακή κουζίνα στο στέκι του Αλέξανδρου Καρδάση στον Κεραμεικό.

22.02.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αθήρι

Καλοδουλεμένη, ευφάνταστη και συνάμα απλή, μεσογειακή κουζίνα στο στέκι του Αλέξανδρου Καρδάση στον Κεραμεικό.

Η θέση: Μια ποδαλιά δρόμος από την Ιερά Οδό και το πολυσύχναστο Γκάζι, στον Κεραμεικό.

Η ατμόσφαιρα: Εδώ μπορείς να συναντήσεις οποιονδήποτε, από πολιτικούς και πρόσωπα της τηλεόρασης έως «κανονικούς» ανθρώπους όλων των ηλικιών ανάλογα με την ημέρα και την ώρα. Είναι, λοιπόν, στέκι, χωρίς την «ψωνίστικη» ατμόσφαιρα που υπάρχει συνήθως εκεί όπου συχνάζουν οι «επώνυμοι» και χωρίς τις απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς τιμές. Ο μάγειρας και ιδιοκτήτης Αλέξης Καρδάσης έχει δηλώσει στο παρελθόν στο «Γαστρονόμο» ότι θέλει στο Αθήρι να μπορούν να φάνε και οι φίλοι του, που είναι νέοι και όχι τόσο πλούσιοι και φαίνεται πως τηρεί την υπόσχεσή του.

Το φαγητό: Ξέρω ότι πρόκειται για δύο «αταίριαστα» πιάτα που ωστόσο αμφότερα αξίζει να δοκιμάσετε: την σφυρίδα με τα παραπούλια και τα μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος με πουρέ πατάτας. Από τα πρώτα, η φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένο κρεμμύδι και ντοματάκι γλυκό είναι πεντανόστιμη. Από τα γλυκά νομίζω ότι είναι άκρως ενδιαφέρουσα η κρεμ μπρυλέ σε τρεις γεύσεις.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσουμε περίπου 25-30 € το άτομο, χώρια τα κρασιά.

Η κάβα: Ενδιαφέρουσα λίστα ελληνικών κρασιών, ενημερωμένη ως προς τις περιοχές και τις ποικιλίες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο από τις 8 μ.μ. έως τις 1.00 π.μ. Τις Κυριακές είναι ανοιχτά μόνο το μεσημέρι. Δίπλα ακριβώς στο μαγαζί βρίσκεται το πάρκινγκ του εστιατορίου. Μόλις ανοίξει ο καιρός η αυλή του είναι πολύ όμορφη.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών