ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Bites and Wine: Στην πιο ωραία ταράτσα του Πειραιά

Ο Λαζάρου μαγειρεύει κρέας.

20.08.2018| Updated: 31.10.2023
Bites and Wine: Στην πιο ωραία ταράτσα του Πειραιά

Η θέση: Στην υπέροχα ανακαινισμένη ταράτσα του κτιρίου του Varoulko Seaside, στο Μικρολίμανο, που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ιστιοπλοϊκό.

Η ατμόσφαιρα: Το Bites and Wine είναι το νεότερο «παιδί» του Λαζάρου. Το γνωρίσαμε τον χειμώνα, δίπλα στο Βαρούλκο, ως tapas bar, ένας νέος χώρος, όπου ο ίδιος ο σεφ ετοίμαζε μεζέδες περιποιημένους και ανατρεπτικούς, συνοδεία κρασιού. Πλέον βρίσκεται στο μπαλκόνι, με θέα ανεμπόδιστη, πανοραμική, από το Στάδιο Καραϊσκάκη μέχρι το Πανόραμα Βούλας. Ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό στη νησιώτικη πλευρά της πόλης.

Το φαγητό: Εδώ ο Λαζάρου μαγειρεύει κρέας. Βέβαια, μαγειρεύει το κρέας, όπως μαγειρεύει και το ψάρι, δηλαδή καλοκομμένα φιλέτα, νόστιμες σάλτσες, αρτύματα ωραία. Κάνει πιάτα με χαρακτήρα, όπως τα σπαγγέτι με μοσχαρίσια ουρά, το πεϊνιρλί με ταρτάρ και αυγό αλλά και οι κεφτέδες, μαγειρεμένοι με κριθαράκι, ένα πιάτο που θα λατρέψουν τόσο τα πιτσιρίκια όσο και το αφεντικό σας. Το μενού είναι πολύ μικρό, τόσο-όσο και η λογική είναι τα πιάτα να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται. Όλα τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά, ενώ ό,τι πιο κοντινό σε ψάρι είναι το βιτέλο τονάτο, σε μια πολύ στιβαρή εκδοχή. Φιλέτο μοσχαρίσιο με μπόλικο πιπέρι και μια καλή χειροποίητη «μαγιονεζάτη» σάλτσα τόνου. Μια ωραία μαγειρική αναφορά με την ανάλογη δόση νοσταλγίας είναι το «σουβλάκι» του μενού. Η ιστορία έχει ως εξής: παλιά υπήρχε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου του Πειραιά ένας Κωνσταντινοπολίτης που έφτιαχνε ένα φοβερό τυλιχτό, με ψιλοκομμένο κρέας, σαν τας κεμπάμπ, και το γέμιζε με ντομάτα, κρεμμύδι και τα σχετικά. Αντί ντοματόσαλτσας, έλουζε το κρέας με μια σάλτσα από σπυρωτό κοκκινιστό κιμαδάκι. Όταν έφτανες στο τέλος, έμενε συνήθως η σάλτσα του κιμά να “παπαριάζει” την άκρη της πίτας και αυτό, όπως φαντάζεστε, ήταν μάλλον η καλύτερη μπουκιά. Στο 2018, στην ταράτσα του Varoulko Seaside, ο Λαζάρου σερβίρει την δική του εκδοχή από σουβλάκι, μέσα σε ποτήρι μαζί με ψιλοκομμένα πιτάκια, μικρά κομμάτια από ψαρονέφρι, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι σε ροδέλες, λίγο γιαούρτι και σάλτσα κιμά! Για γλυκό, ο ευφάνταστος ζαχαροπλάστης Θοδωρής Μωισίδης έχει δημιουργήσει μόνο για το Bites and Wine ένα «μπέργκερ» από σου γεμιστό με μους σοκολάτας, ζελέ από μάνγκο, και γκανάς από σμέουρα.

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι

Η κάβα: Περί τις 50 ετικέτες από την Ελλάδα και τον διεθνή αμπελώνα και μια λίστα με αποστάγματα. Αρκετές επιλογές και σε ποτήρι.

Ο λογαριασμός: Κανένα πιάτο δεν ξεπερνά τα 16 ευρώ. Υπολογίστε όχι περισσότερα από 25 ευρώ το άτομο, χωρίς φιάλη κρασιού.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 19:30. Υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης πολύ κοντά στο εστιατόριο, καθώς το πάρκινγκ στην περιοχή απαιτεί αρκετό χρόνο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Wine Bar

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT