ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ciao

Μια ιταλιάνικη τρατορία στην καρδιά της Ρούμελης.

14.05.2014| Updated: 31.05.2022
Ciao

Μια ιταλιάνικη τρατορία στην καρδιά της Ρούμελης.

Η θέση: Στην είσοδο της πόλης, απέναντι από την παιδική χαρά.

Η ατμόσφαιρα: Ζεστό, μικρό, όμορφα διακοσμημένο από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη Μαίρη Καστανά, κάτι ανάμεσα σε τρατορία και μπιστρό. Μαρμάρινα και ξύλινα τραπέζια, αναπαυτικές καρέκλες και ωραίος φωτισμός σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Στο βάθος του μαγαζιού σε κοινή θέα ο ξυλόφουρνος και οι πάγκοι που προετοιμάζεται το φαγητό.

Το φαγητό: Κλασικός κατάλογος πιτσαρίας, συμμαζεμένος, με μακαρονάδες, πίτσες και κάποια πιάτα της ώρας, όλα ψημένα στον ξυλόφουρνο. Από τα πρώτα πιάτα, μανιτάρια πλευρώτους ψητά με μπόλικο μαϊντανό και σκορδάτη σάλτσα και φορμαέλα Αραχώβης σαγανάκι. Πλούσιες σαλάτες και γενικά τεράστιες χορταστικές μερίδες. Στο Ciao θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε πίτσα, με ωραία ναπολιτάνικη βάση. Περί ορέξεως μοτσαρέλα ή προσούτο, αν με ρωτάτε. Για τους λάτρεις της ποικιλίας ενδείκνυται η Ciao. Φυσικά πολλές και οι μακαρονάδες, με την μπολονέζ να κρατά τα ηνία. Για όσους επιμένουν στο κρέας υπάρχει εξαιρετικό μπιφτέκι με λεμονάτη σάλτσα.

Ο λογαριασμός: Περί τα 10 ευρώ το άτομο με μπίρα ή κρασί χύμα.

Η κάβα: Δικό τους χύμα κρασί, πολύ καλό.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτά καθημερινά από τις 7 μ.μ. Όσο για το πάρκινγκ, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών