ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Corks ’n’ Forks

Μια παµπ στην Πειραϊκή που αγαπά το κρασί.

09.10.2014| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη
Corks ’n’ Forks

Μια παµπ στην Πειραϊκή που αγαπά το κρασί.

Η θέση: Βρίσκεται πάνω από τη μαρίνα Ζέας, βλέπει τη θάλασσα από ψηλά. Μετά τις μονοδρομήσεις στην περιοχή θα πρέπει να οδηγήσετε μέχρι το νοσοκομείο Μεταξά (παίρνοντας κάποιον από τους παράλληλους δρόμους) και έπειτα να στρίψετε δεξιά για να βγείτε στον παραλιακό προς το Πασαλιμάνι. Θα το βρείτε στο αριστερό σας χέρι.

Η ατμόσφαιρα: Καθίσαµε στα τραπεζάκια του πεζοδροµίου (το εστιατόριο απαγορεύει το κάπνισµα εντός), µε όρεξη για το πρώτο κόκκινο κρασί της σεζόν. Μοντέρνο και παλιό μαζί, μια περιποιημένη παμπ. Οσο περνούσε η ώρα, τα τραπεζάκια και οι πάγκοι γέµιζαν από κόσµο που απολάµβανε ένα ποτήρι κρασί, ένα ποτό ή το φαγητό του. Το σέρβις είναι ευγενικό και πρόθυµο, ενώ είναι σαφές ότι γνωρίζουν από κρασί.

Το φαγητό: Διαλέξαµε το Mosaic του Χατζηβαρύτη (18 €), ένα σχετικά ελαφρύ ερυθρό, παρότι περιέχει Ξινόµαυρο. Για φαγητό πήραµε ένα ριζότο µε µπέικον και γκοργκοντζόλα και ένα φιλέτο σολοµού µε κατσικίσιο τυρί, που σερβίρεται µε έναν πλούσιο πουρέ λαχανικών – από τους ωραιότερους που έχουµε δοκιµάσει. Τα δύο πιάτα µπήκαν στη µέση και τσιµπολογούσαµε. Το ριζότο ήταν χυλωµένο, αλλά ταυτόχρονα «κρατούσε» στο δόντι όπως ακριβώς πρέπει, πολύ νόστιµο. Εντυπωσιαστήκαµε όµως περισσότερο µε το σολοµό, που βρήκαµε ότι ταίριαζε γάντι µε το πληθωρικό τυρί – δεν µπορούσες να σταµατήσεις να τρως.

Ο λογαριασμός: Δύο άτοµα, µία φιάλη εξαιρετικό κρασί, δύο κυρίως πιάτα επιπέδου, λογαριασµός 36 ευρώ.

Η κάβα: Προσφέρει περισσότερες από 90 ετικέτες κρασιού σε νορµάλ τιµές (από 4 ευρώ το ποτήρι και από 14 ευρώ η φιάλη).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 14.00. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι δύσκολο μετά τις 8 το απόγευμα. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σε κάποιο από τα γύρω στενά και να περπατήσετε μέχρι το wine bar.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Wine Bar

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών