ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Cycladic Café στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Αιγαιοπελαγίτικη αισθητική & γεύση.

28.07.2016| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Cycladic Café στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Αιγαιοπελαγίτικη αισθητική & γεύση.

Η θέση: Στο αίθριο του Κεντρικού κτιρίου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ατμόσφαιρα: Το φως, η λιτότητα και η αφαιρετική αισθητική των Κυκλάδων είναι η πηγή έμπνευσης για το Cycladic Cafe του μουσείου. Ενα αίθριο στους τόνους του λευκού, με ένα αέρινο στέγαστρο – γλυπτό που δημιουργεί σκιάσεις και αφήνει τις αχτίνες φωτός να το διαπερνούν, μάς μεταφέρει νοητά στο πιο όμορφο πρόσωπο της Ελλάδας, το λουσμένο με τη λάμψη του ήλιου.


Το φαγητό: Γαστρονομικά, ταξιδεύουμε μέχρι τη Σίφνο για να απολαύσουμε την σιγομαγειρεμένη ρεβυθάδα της, κάνουμε μια στάση στη Μύκονο για να γευτούμε μια τραγανή μπρουσκέτα με την περίφημη λούζα της, δοκιμάζουμε τα μελωμένα ντολμαδάκια της Κάσου και τα συνοδεύουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή σαντορινιές μελιτζάνες με φίνα σάλτσα ντομάτας. Στο μενού που επιμελείται το catering Μπεγνής, οι πρωταγωνιστές είναι οι Αιγαιοπελαγίτικες πρώτες ύλες όπως τα παραδοσιακά τυριά, αλλαντικά και ζυμαρικά συνοδεία μιας πλούσιας γκάμας από ελληνικά κρασιά.

Ο λογαριασμός: 25€ το άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου: δευτέρα, τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 20:00 και Κυριακή: 11:00 – 17:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών