ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Enoteca da Salvatore, χαλαρά πολυτελές

Ούτε μόνο εστιατόριο, ούτε μόνο wine bar. Και τα δύο μαζί, στην καρδιά της Γλυφάδας.

24.04.2017| Updated: 25.06.2021
Enoteca da Salvatore, χαλαρά πολυτελές

Ούτε μόνο εστιατόριο, ούτε μόνο wine bar. Και τα δύο μαζί, στην καρδιά της Γλυφάδας.

Η θέση: Στο γνωστό δρόμο με τις καφετέριες, ακριβώς δίπλα από το Cinepolis. Δεν το χάνεις με τίποτα.

Η ατμόσφαιρα: Οι γυάλινοι τοίχοι επιτρέπουν στο φως να πλημμυρίζει το εσωτερικό, ενώ παράλληλα προσφέρουν άπλετη θέα στην κίνηση και ευχάριστη βαβούρα της οδού Ζησιμοπούλου. Ο εσωτερικός χώρος χαρακτηρίζεται από το μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες, που δίνουν μια πολυτέλεια, αλλά ταυτόχρονα με χαλαρή διάθεση. Το προσωπικό πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό.

Το φαγητό: Όπως και στο μεγάλο αδελφάκι του Sale Bianco (επίσης ιταλικό εστιατόριο στη Γλυφάδα), το μενού υπογράφει ο Σικελός σεφ Salvatore Andolina, άρα ξέρουμε ότι πρόκειται για ιταλική κουζίνα. Εκτός από την κλασική πίτσα με τη λεπτή ζύμη, η οποία είναι μια πολύ καλή επιλογή για μεσημεριανό αλλά και βραδινό γεύμα ή ως χαλαρό συνοδευτικό σνακ του κρασιού μας, έχουμε και τα χειροποίητα ζυμαρικά του καταστήματος. Εμείς δοκιμάσαμε με φρέσκια τρούφα. Πιάτο χωρίς πολλές φιοριτούρες, με έμφαση στην, ούτως ή άλλως χαρακτηριστική γεύση της τρούφας.

Ξεχωρίσαμε την καλοψημένη και σωστά μαριναρισμένη ταλιάτα. Μαλακό κρέας, ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντροκομμένο, είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους. Γενικώς ο κατάλογος προσφέρει καλές επιλογές από κρέατα. Αυτά όμως που ευχαριστηθήκαμε περισσότερο ήταν οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Το προσωπικό κάνει σωστές προτάσεις για το ταίριασμά τους με τα κατάλληλα κρασιά. Υπάρχουν καινούργιες προτάσεις συνέχεια. Για επιδόρπιο πανακότα και προφιτερόλ.

Η κάβα: 180 ετικέτες κρασιών δεν είναι λίγες. Κυρίως ξένες ποικιλίες αλλά υπάρχουν αρκετές ελληνικές, όλες προσεκτικά επιλεγμένες. Υπάρχουν και 8 ετικέτες για ποτήρι.

Ο λογαριασμός: Εξαρτάται από το τί θα επιλέξουμε. Πάντως, τρώμε καλά με περίπου 40 € το άτομο (με κρασί).

Επιπλέον πληροφορίες: Δύσκολο πάρκινγκ σχεδόν πάντα, αλλά αν είσαι διατεθειμένος να περπατήσεις λίγο, βρίσκεις, ιδιαιτέρως τις καθημερινές και όταν είναι κλειστά τα καταστήματα. Εναλλακτικά, υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης. Ανοιχτά κάθε μέρα από τη 1.30 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών