ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Fishpoint, ιχθυοπωλείο, ντελικατέσσεν, εστιατόριο και sushi bar.

Φιλετάρισμα ψαριών και επιτόπου ψήσιμο.

07.10.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Fishpoint, ιχθυοπωλείο, ντελικατέσσεν, εστιατόριο και sushi bar.

Φιλετάρισμα ψαριών και επιτόπου ψήσιμο.

Η θέση: Πίσω από το Καλλιμάρμαρο, δυο βήματα από την Πλατεία Παγκρατίου.


Η ατμόσφαιρα: Ιχθυοπωλείο, μικρό ντελικατέσσεν και εστιατόριο που στεγάζεται σε μια μοντέρνα σάλα. Στη μία πλευρά της εισόδου βρίσκεται μια προθήκη με νωπά ψάρια που μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι, όχι μόνο καθαρισμένα, αλλά και ψημένα, ζουμερά. Μικρόψαρα εποχής, τσιπούρα, λαβράκι, σολομός και άλλα μεγάλα ψάρια, ολόκληρα ή σε φέτες, με καλή τιμολόγηση. Δίπλα βρίσκεται το εστιατόριο, εντός του οποίου θα βρείτε μια γωνιά με προϊόντα, ελαιόλαδο και έτοιμους μεζέδες ψαριού, καπνιστή πέστροφα Γεροντίδη, γαύρο μαρινάτο, παστές σαρδέλες Λέσβου.


Το φαγητό: Το μενού βασίζεται στα θαλασσινά και στο ψάρι, είναι μικρό και περιεκτικό. Απλές γεύσεις, όπως μυλοκόπι με ντοματίνια Σαντορίνης, σπαγγέτι με αυγοτάραχο, γαύρος μαρινάτος. Υπάρχει και maki sushi, το οποίο έχει μεν δελεαστική τιμή, ωστόσο τα ρολάκια την ημέρα της επίσκεψής μας είχαν κάπως χαλαρή δομή (Μπορεί να έτυχε. Θα επαναλάβουμε σύντομα την επίσκεψη).

Ο λογαριασμός: Περί τα 16 €/άτομο για ένα πλήρες γεύμα.

Η κάβα: Αξιόλογοι συνδυασμοί κρασιού – φαγητού, με δεκαοκτώ ελληνικές ετικέτες λευκού κρασιού, που αποτελούν πρόταση. Επιπλέον επιλογές σε ροζέ κρασί, λίγα ερυθρά, τσίπουρο και ούζο. Εμείς επιλέξαμε Debina από την Ζίτσα, ιδανική για θαλασσινά, και σε καλή τιμή.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από τις 08.00 (ιχθυοπωλείο), 12.00 (εστιατόριο). Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών