ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Freud Oriental

Ξεχωριστές οριεντάλ γεύσεις στην καρδιά της μικρής μας πόλης.

07.02.2012| Updated: 15.02.2024
Freud Oriental

Ξεχωριστές οριεντάλ γεύσεις στην καρδιά της μικρής μας πόλης.

Η θέση: Στη συμβολή της Πλουτάρχου με την Ξενοκράτους, downtown Κολωνάκι.

Η ατμόσφαιρα: Το εστιατόριο έχει ανανεωθεί, η γυμνή πέτρα και τα υπέροχα ζωγραφιστά ταβάνια παραμένουν στη θέση τους, έχουν αλλάξει όμως τα χρώματα στις ταπετσαρίες των καθισμάτων, έχει δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος μπαρ για κοκτέιλ και, το βασικότερο, έχει αλλάξει ο φωτισμός – είναι πιο ζεστός και διακριτικός, ιδανικός για ένα ήρεμο, ξεχωριστό δείπνο. Επίσης, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καλή ξένη μουσική.

Το φαγητό: Η κουζίνα παραμένει υψηλής ποιότητας. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα. Ξεκινήσαμε με μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με σασίμι και πικάντικο ντρέσινγκ σόγιας, με μια λαχανοσαλάτα με ντρέσινγκ φρέσκων φρούτων, που ήταν πολύ δροσερή και αρωματική, και με ένα υπέροχο κονσομέ ψαριού. Αφού παρήλασαν από το τραπέζι μας νοστιμότατα, εξαιρετικής ποιότητας και φρεσκάδας, σούσι ρολς, νιγκίρι και σασίμι, περάσαμε στα ζεστά πιάτα: φιλετάκια τσιπούρας στο γουόκ, με καραμελωμένα πικάντικα κρεμμύδια, και σολομός teppanyaki. Υπάρχουν όμως και δύο πιάτα που αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Πρώτον, οι γαρίδες και τα λαχανικά τεμπούρα, φίνα τηγανισμένα, όπως, υποθέτουμε, και τα υπόλοιπα της ίδιας κατηγορίας. Και δεύτερον, το ασυναγώνιστο aji tataki, ψάρι (τσιπούρα) μαριναρισμένο σε τζίντζερ και λάιμ, συνοδευόμενο από μια ponzu σος με βάση τη σόγια.

Ο λογαριασμός: Θα δώσετε 30-40 € το άτομο για ένα πλήρες δείπνο.

Η κάβα: Μπορείτε να πιείτε σάκε, κρασί ή να δοκιμάσετε να συνοδεύσετε το δείπνο σας με κάποιο από τα καινούργια κοκτέιλ του μπαρ. Είναι ελαφρόπιοτα, δροσερά και κάποια πολύ αρωματικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 8 μ.μ. μέχρι και τη 1 π.μ. Το αυτοκίνητο θα χρειαστεί να το αφήσετε σε καποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Οι τιμές του Freud Oriental έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 30%, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και αυτό μας χαροποιεί τόσο, ώστε να το επισημάνουμε.

Ξενοκράτους 21, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.99.595.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών