ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Guarantee: η «ιδέα» του σάντουιτς

Νοστιμιά κλεισμένη ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί

06.07.2016| Updated: 31.10.2023
Guarantee: η «ιδέα» του σάντουιτς

Νοστιμιά κλεισμένη ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί.

Η θέση: Κοντά στην στάση ΦΙΞ του Μετρό, στη γωνία της Βεϊκου με την Στρατηγού Κοντούλη.

Η ατμόσφαιρα: Απο τα ανίψια µου άκουγα επί χρόνια (πολύ πριν τα ηλεκτρονικά media ανακηρύξουν το µαγαζί, που υπάρχει στην ίδια γωνία από το 1988, ένα από τα καλύτερα στριτφουντάδικα της πόλης) εγκώµια για τα «φανταστικά» σάντουιτς του κ. Γιάννη και της κ. Χαρούλας. Δοκίµασα και πείστηκα. Γι΄αυτό και συχνά θα με δείτε στην ουρά του. Θέλει υπομονή, ιδίως τα μεσημέρια του Σαββάτου, γιατί έρχονται από όλη την Αθήνα. Ακόμα και με πολυκοσμία, πάντως, όλα κυλούν ρολόϊ και με ιδιαίτερη ηρεμία – αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον μειλίχιο χαρακτήρα του κ. Γιάννη, της κ. Χαρούλας και του γιού τους Γιώργου.

Τι τρώμε – τι πίνουμε: Εχετε να διαλέξετε από 27 είδη τυριών (από γραβιέρα Κρήτης, φέτα, κατίκι µέχρι vieux pane, chevre, πεκορίνο), άλλα τόσα αλλαντικών (από σύγλινο Μάνης µέχρι spianata Καλαβρίας και ισπανικό χαµόν), ψητά κρεατικά (από ροστ µπιφ µέχρι µπιφτέκι κοτόπουλου), 11 είδη ψωµιού εκλεκτής ποιότητας (συνήθως επιλέγω το καµπαγιού που παίρνει από το φούρνο του Τάκη) και την ποικιλία λαχανικών και σαλτσών. Εγώ έχω βρει μια ασφαλή μέθοδο: ξέρω ότι ο κ. Γιάννης συµφωνεί µε την φιλοσοφία µου («όσο πιο απλό τόσο πιο καλό»), γι’ αυτό κάθε φορά επιλέγω ένα υλικό και εκείνος αναλαµβάνει να το συμπληρώσει – ποτέ δεν µε έχει «προδώσει». Οποια κι αν είναι η επιλογή σας μπορείτε να την συνοδέψετε με φρέσκο χυμό φρούτων ή καφέ.

Ο λογαριασμός: περίπου 3-6€ το σάντουιτς (ανάλογα µε τα υλικά).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε µέρα 09.00 έως 17.00, εκτός από Κυριακή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών