ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Harvest

Για νοστιμότατα tapas και καλό κρασί στο νέο all day στέκι της Αιόλου.

11.02.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κανάρης Τσίγκανος
Harvest

Για νοστιμότατα tapas και καλό κρασί στο νέο all day στέκι της Αιόλου.

Η θέση: Στην ίσως πιο ενδιαφέρουσα γωνιά του κέντρου – Αιόλου και Ευριπίδου.

Η ατμόσφαιρα: Καλοφτιαγμένος, μοντέρνος χώρος με τις συζητήσεις στα τραπέζια και στην ωραία μπάρα να μπλέκονται με τα τσουγκρίσματα των ποτηριών και την τζαζ στα ηχεία.

Το φαγητό: Μεζέδες από την Ιβηρική. Τα μικροσκοπικά πιάτα των tapas (υπάρχει ξεχωριστό μενού με ισπανικά μεζεδάκια) πηγαινοέρχονταν κινώντας μας το ενδιαφέρον. Και να οι croquetas de ropa vieja (πεντανόστιμες ισπανικές κροκέτες, με Jamon Bellota και κοτόπουλο), και να το μοσχαρίσιο καρπάτσιο (κάπως χοντροκομμένο, hardcore), και να οι κλασικές -αλλά εδώ διόλου λιπαρές- γεμιστές πιπεριές με τυρί, και να, φυσικά, και το Huevo de Coral, το   αυγό της Μαδρίτης με σοτέ πράσο, φρεσκοψημένο μπριος, με βούτυρο, τρούφα και χαμόν. Μια μικρή Ισπανία στο πιάτο μας.

Ο λογαριασμός: Περί τα 15 – 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Θα βρείτε περισσότερες από εκατό ετικέτες του εγχώριου και του διεθνούς αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 π.μ. για καφέ, μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Κυριακή πρωί ανοιχτά από τις 10.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών