ΕΞΟΔΟΣ

Il Postino

Μια ιταλική τρατορία με ζεστή ατμόσφαιρα και γεμάτα τραπέζια

19.03.2012
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης

Μια ιταλική τρατορία με ζεστή ατμόσφαιρα και γεμάτα τραπέζια.

Η θέση: Down Town, κοντά στη συμβολή Σκουφά και Ασκληπιού.

Η ατμόσφαιρα: Μια τυπική osteria -οινοµαγειρείο επί το ελληνικότερον- με κολωνακιώτικο εσάνς. Αν έχει καλό καιρό, μπορείς να βρεις τραπέζι στον πεζόδρομο της Γριβαίων.

Το φαγητό: Ξεκινήσαµε, όπως συνηθίζεται, από το δίσκο µε τα ορεκτικά: vitello tonato (τρυφερές και νόστιµες λεπτές φέτες µοσχαριού µε σάλτσα µαγιονέζας µε τόνο και κάππαρη), υπέροχος φρέσκος σολοµός, ψηµένος µε χοντρό αλάτι και µαριναρισµένος σε πορτοκάλι, και κατσικίσιο τυρί µε πέστο µαϊντανού, ελαφρώς ξιδάτο, κλασικό πιάτο στο εστιατόριο. Από τις σαλάτες επιλέξαµε αυτή µε µαρούλι, ρόκα, αχλάδι, κρέµα γκοργκοντζόλα. Τα κυρίως πιάτα; Ζυμαρικά φυσικά. Το μεν caserecce, ζυµαρικό µε κρέµα µαύρης τρούφας και κόκκινο ραντίτσιο και η τυπική ιταλική καρµπονάρα, µε καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και πιπέρι.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περίπου 25€ το άτομο, με κρασί.

Η κάβα: Μόνο ιταλικά εμφιαλωμένα κρασιά.Δοκιμάσαμε ένα ωραίο Chardonnay – Malvasia, που εµφιαλώνει το «Il Postino».

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από τις 2 μ.μ. μέχρι 11.45μ.μ. Κυριακή κλειστά. Ελεύθερο πάρκινγκ στο Κολωνάκι; Δύσκολο…

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών