ΕΞΟΔΟΣ

Ιορδάνης

Νόστιμοι μεζέδες και κρεατικά στη σχάρα σε μια ταβέρνα με 83 χρόνια ιστορία.

12.12.2011| Updated: 25.06.2021
Ιορδάνης

Νόστιμοι μεζέδες και κρεατικά στη σχάρα σε μια ταβέρνα με 83 χρόνια ιστορία.

Η θέση: Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου με τα πλατανόδεντρα.

Η ατμόσφαιρα: Ήταν τρία μαγαζιά στη σειρά και μόνο ο «Ιορδάνης» είχε κόσμο. Και όταν λέμε κόσμο, εννοούμε ότι ήταν σχεδόν γεμάτος. Και δεν είναι μικρό μαγαζί. Εστιατόριο-ταβέρνα ο «Ιορδάνης» από το 1928, έγραφε στον κατάλογο. Ο χώρος, βέβαια, φαινόταν προσφάτως ανακαινισμένος, χαρούμενος, άνετος και φωτεινός. Και με ένα τζάκι που έκαιγε, γεμίζοντας ζεστασιά τη σάλα.

Το φαγητό: «Φέρτε μπεκρή μεζέ, χορτόπιτα, φέτα ψητή, πανσέτα χοιρινή -οπωσδήποτε- και ένα μπιφτεκάκι σχάρας. Από σαλατικά θα πάρουμε χόρτα εποχής, αν έχει. Α, και τηγανητές πατάτες, μόνο αν είναι φρέσκες!» παραγγείλαμε σχεδόν με λύσσα. Τα πιάτα έφτασαν στο τραπέζι μας αστραπιαία – λίγες φορές έχω συναντήσει τόσο καλό σέρβις, από νέα παιδιά που τιμούν το μεροκάματό τους. Ζουμερό μπιφτεκάκι, νόστιμος μπεκρή μεζές με αρκετή κανέλα που μας αρέσει, τραγανή χορτόπιτα με βάση το σπανάκι, αλλά και με μυρώνια και καυκαλήθρες, χρυσαφένιες πατατούλες, δροσερή σαλάτα, και πανσέτα νόστιμη, αλλά περισσότερο ψημένη απ’ όσο θα τη θέλαμε.

Ο λογαριασμός: Με 20 – 25 ευρώ το άτομο φάγαμε του σκασμού.

Η κάβα: Δεν υπάρχει εμφιαλωμένο κρασί, όμως όλοι οι πελάτες τσούγκριζαν τα ποτηράκια τους με καλής ποιότητας χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι στις 12 π.μ μέχρι και τις 2 τη νύχτα. Επειδή είναι πολύ δύσκολο να παρκάρετε στην περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από την πλατεία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών