ΕΞΟΔΟΣ

Καλλιοτζίνα

Ξύγαλο και ανθοί

15.08.2016

Η ιστορία της Καλλιοτζίνας (της οικογένειας Καλλιοντζή) ξεκινάει πριν από εξήντα χρόνια, όταν άνοιξε έναν μικρό καφενέ στον Κουτσουρά και σέρβιρε στους ψαράδες. Από τη δεκαετία του ’80 λειτουργεί η ταβέρνα, την κουζίνα της οποίας έχουν αναλάβει πλέον η κόρη, οι νύφες και οι εγγονές της Καλλιοτζίνας. Εχουν σημαία το σπιτικό φαγητό. Ξύγαλο, ντολμάδες και ανθοί γεμιστοί, ωραίο μπριάμ, μπάμιες, γεμιστά όπως τα κάνουν στο νησί, μοσχάρι στιφάδο, γουρουνόπουλο-λουκούμι στο φούρνο. Ωραία δροσιά από δεντράκια, παγκάκια και πεζούλες γύρω από τα τραπέζια, το βράδυ έχουν συχνά ζωντανή μουσική και ανάβει το γλέντι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών