Η ιστορία της Καλλιοτζίνας (της οικογένειας Καλλιοντζή) ξεκινάει πριν από εξήντα χρόνια, όταν άνοιξε έναν μικρό καφενέ στον Κουτσουρά και σέρβιρε στους ψαράδες. Από τη δεκαετία του ’80 λειτουργεί η ταβέρνα, την κουζίνα της οποίας έχουν αναλάβει πλέον η κόρη, οι νύφες και οι εγγονές της Καλλιοτζίνας. Εχουν σημαία το σπιτικό φαγητό. Ξύγαλο, ντολμάδες και ανθοί γεμιστοί, ωραίο μπριάμ, μπάμιες, γεμιστά όπως τα κάνουν στο νησί, μοσχάρι στιφάδο, γουρουνόπουλο-λουκούμι στο φούρνο. Ωραία δροσιά από δεντράκια, παγκάκια και πεζούλες γύρω από τα τραπέζια, το βράδυ έχουν συχνά ζωντανή μουσική και ανάβει το γλέντι.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.