ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στην ταράτσα του Foundry, μια μεσογειακή αυλή πάνω απ’ την πόλη

O υπέροχος κήπος με τις ελιές, τις ροδιές, τη λεβάντα και την ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη και τον Λόφο του Φιλοπάππου μάς υποδέχεται ξανά.

06.06.2021| Updated: 15.02.2024
Στην ταράτσα του Foundry, μια μεσογειακή αυλή πάνω απ’ την πόλη

Σε ένα «κρυμμένο», ήσυχο σημείο του Ψυρρή, το The Foundry Suites Athens κλέβει τις εντυπώσεις με τους κάθετους κήπους του. Η ταράτσα του, επίσης κατάφυτη, με τις ελιές, τις ροδιές και τους πυκνούς θάμνους με τη λεβάντα να καδράρουν τη θέα στη Ακρόπολη και τον Λόφο του Φιλοπάππου, προσφέρεται πάλι φέτος για χαλαρές, καλοκαιρινές εξόδους.

Το κομψό κτίριο του 1930 που λειτουργούσε στο παρελθόν ως στοιχειοχυτήριο, εξειδικευμένο στην κατασκευή και χύτευση των γραμμάτων όλων των γραμματοσειρών της ελληνικής γλώσσας, μετατράπηκε πριν λίγα χρόνια σε ένα ονειρεμένο boutique hotel που ανοίγει την φιλόξενη ταράτσα του σε ενοίκους και μη για να απολαύσουν την πόλη από ψηλά.

Εκεί βρίσκουμε signature cocktails γεμάτα μεσογειακά μυρωδικά, επιμελημένα από την Αναστασία Τριανταφυλλίδη -γνωστή από τη θητεία της σε Noel, Zurbaran Athens και Λοκάλι- ενώ οι πίτσες βγαίνουν ζεστές απ’ τον ξυλόφουρνο. Δοκιμάστε τους κλασικούς συνδυασμούς ή πιο αναπάντεχες προτάσεις όπως τη miso pizza του chef Δημήτρη Πελέκη. Τα ελληνικά κρασιά και τις μπίρες, που μπορούν επίσης να συνοδεύσουν ωραία το φαγητό και την κουβέντα, έχει επιλέξει ο sommelier Σπύρος Νομικός από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

The Foundry Suites Athens

Σαρρή 40, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 211-18.24.604
  • Ωράριο: Τρίτη - Κυριακή: 18:00 - 00:30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών