ΕΞΟΔΟΣ

Κάτω ραφείο, πάνω brunch: Δοκιμάσαμε το Makers στην Πραξιτέλους

Ένα concept store που συνδυάζει την ένδυση με το φαγητό στην οδό Πραξιτέλους. 

04.08.2021| Updated: 15.02.2024
Κάτω ραφείο, πάνω brunch: Δοκιμάσαμε το Makers στην Πραξιτέλους

Στα τραπέζια των Makers, που μόλις άνοιξε στην Πραξιτέλους, μπορείς να σταματήσεις για ένα χαλαρό, υγιεινό πρωινό, όπως ένα μπολ με γιαούρτι καρύδας, βρώμη, μούρα και κανέλα. Ή να επιλέξεις μια αφράτη βάφλα με ζύμη από κεφίρ και ανθόγαλο. Στον ίδιο χώρο προσφέρονται για αγορά: λινές και βαμβακερές ποδιές, σουπλά, πετσέτες και άλλα προϊόντα του ομώνυμου brand που ειδικεύεται στις στολές εργασίας. Περιμετρικά το νέο concept store είναι καλυμμένο με ράφια και κρεμάστρες με ρούχα, ενώ στο κέντρο δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα και ένα μεγάλο τραπέζι από ξύλο και μάρμαρο. 

Η αρχή έγινε όταν η Τέτη Χαρίτου, που διατηρεί ατελιέ υψηλής ραπτικής στο Κολωνάκι, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον φίλο της Γιώργο Μπάρλα, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χονδρεμπόριο ένδυσης. Μαζί έστησαν το brand «Makers» που τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργεί στολές εργασίας για εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία. 

«Ψάχνοντας έναν χώρο και για λιανική είδαμε αυτό το σημείο στη Πραξιτέλους και επειδή μας αρέσει πολύ το κέντρο αποφασίσουμε να στεγάσουμε εδώ το πρώτο κατάστημα. Πάνω είναι τα γραφεία όπου κάνουμε τα ραντεβού της χονδρικής και κάτω είναι ένα μικρό ραφείο όπου γίνονται οι μικρές παραγωγές» λέει η Τέτη. Ο σεφ και σύντροφός της Ηλίας Σταυρόπουλος συμμετείχε και στην ανάπτυξη της ιδέας και τώρα είναι εκείνος που επιμελείται τα πιάτα που μαγειρεύονται στη μικρή κουζίνα του καταστήματος. 

Με έμφαση στις θρεπτικές και υγιεινές επιλογές, το μενού, που περιλαμβάνει και αρκετά vegan πιάτα, ξεκινά με πλούσια μπολ γιαουρτιού με φρούτα και άλλα νόστιμα fixings, acai bowls, pancakes με ρικότα και πανάλαφρες βάφλες σε τρεις εκδοχές: με λιωμένο αβοκάντο, με αυγό, τσένταρ και ζαμπόν ή γλυκές, με κανέλα, κακάο και εσπρέσο. Στο πλάι μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα smoothies ή τα σπιτικά ροφήματα των Makers όπως turmeric latte, pink latte από παντζάρι ή σπιτική λεμονάδα με κιτρινόριζα.

Rice bowls, ομελέτες με βιολογικά αυγά και σαλάτες όπως η Green Salad (bok choy, kale μιζούνα, μελισσόχορτο, Manchego, miso dressing, panko, πράσινες ελιές / 10 ευρώ) είναι καλές επιλογές για ελαφρύ μεσημεριανό.

Αργότερα μπορείς να πιεις και το κρασί σου παρέα με Potato Pizza (πέστο κολοκυθιού, κατσικίσιο τυρί, μπουράτα, flakes πατάτας, δεντρολίβανο, κουκουνάρι, φρέσκος βασιλικός/ 8 ευρώ) ή μπρουσκέτα με ricotta, carpaccio black Angus, ροδάκινο και βασιλικό (5,5 ευρώ).

The Makers Athens

Πραξιτέλους 37, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 6977-25.40.30
  • Ωράριο: Δευτέρα- Σάββατο: 08:30-20:30
  • Facebook: The Makers Apparel & Clothing

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

All day

Διάφορα

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών