ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

L’ osteria Da Claudio

Η αθηναϊκή εκδοχή του κλασικού σιφνέικου εστιατορίου, που φημίζεται για τις σπαγγετάδες του και προσαρμόζει το μενού του στις προμήθειες της ημέρας.

29.03.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
L’ osteria Da Claudio

Η αθηναϊκή εκδοχή του κλασικού σιφνέικου εστιατορίου, που φημίζεται για τις σπαγγετάδες του και προσαρμόζει το μενού του στις προμήθειες της ημέρας.

Η θέση: Στο Χαλάνδρι, κοντά στη Ριζάρειο, κρυμμένο πίσω από μια πλατεΐτσα.

Η ατμόσφαιρα: Το εστιατόριο είναι πανέμορφο και πολύ ζεστό, ωραία ατμόσφαιρα χαλαρή.

Το φαγητό: Λινγκουίνι με πετροσωλήνες (όπως πολλά πιάτα, ήταν και αυτό εκτός καταλόγου, τις βρήκαν, τις ψώνισαν, τις μαγείρεψαν), αμαρτωλά σπαγγέτι με σπεκ και μανιτάρια, κασαρέτσε με σολομό, χωρίς κρέμα. Ηταν εξαιρετικά πιάτα. Το ίδιο και τα πρώτα, τα μανιτάρια στο φούρνο, καθισμένα σε ένα χαλί από πολέντα, αλλά και η πιατέλα με την παρμεζάνα και το κουλατέλο (το καλύτερο προσούτο). Ο,τι πρέπει για τσίμπημα με το κρασί σου.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσουμε περίπου 20 – 35 € το άτομο.

Η κάβα: Μόνο ιταλικό κρασί, εμφιαλωμένο και χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Στα συν σημειώσαμε τη μεγάλη ποικιλία από παλαιωμένες γκράπες για το τέλος, οι οποίες, ωστόσο, όπως όλα σε αυτό το μαγαζί, αργούν απελπιστικά να έρθουν. Να παρκάρεις βρίσκεις. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα μεσημέρι είναι κλειστά.

Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-68.34.228, κιν.: 6939-950.130, www.osteriaclaudio.gr

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών