ΕΞΟΔΟΣ

Maltagliati

Ένα στέκι για φρέσκα ζυμαρικά και απλό, ιταλικό φαγητό.

07.07.2011
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης

Ένα στέκι για φρέσκα ζυμαρικά και απλό, ιταλικό φαγητό.

Η θέση: Σε μια ήσυχη γειτονιά μεταξύ Αμπελοκήπων, Πολυγώνου και Νέας Φιλοθέης, πολύ κοντά στην αρχή της Μπέλου, που κατεβαίνει μέχρι το σταθμό του μετρό στην Πανόρμου.

Η ατμόσφαιρα: Τα καλοκαιρινά βράδια τα τραπέζια βγαίνουν στον πεζόδρομο και γεμίζουν με ζευγάρια, οικογένειες, μικρές παρέες. Αίσθηση οικειότητας – όλοι γνωρίζονται με όλους.

Το φαγητό: Λίγα πιάτα και καλά, με πολύ καλές πρώτες ύλες και σε λογικές, σε γενικές γραμμές, τιμές, που επιδέχονται όμως μιας μικρής διόρθωσης. Το δυνατό χαρτί του εστιατορίου είναι τα φρέσκα ζυμαρικά. Χαζεύοντας τι έτρωγε ο κόσμος στα διπλανά τραπέζια, είδαμε φετουτσίνι με σάλτσα ντομάτας, στριφτά καζαρέτσε και ενδιαφέροντα αντιπάστι. Εμείς ξεκινήσαμε με ένα πιάτο με ιταλικά αλλαντικά, δοκιμάσαμε φιλετάκια μοσχαριού ελαφρώς σοταρισμένα και συνοδευμένα με φρέσκια ρόκα, πράσινη σαλάτα με φρέσκια μοτσαρέλα και μετά περάσαμε στα ζυμαρικά. Τα λινγκουίνι με κυδώνια, σβησμένα με λευκό κρασί και αρωματισμένο με λίγο σκόρδο, ήταν σωστά βρασμένα και νοστιμότατα, η καρμπονάρα όπως την τρως στις τρατορίες της Ιταλίας (ίσως λίγο πιο βαριά απ’ ό,τι την έχουμε συνηθίσει οι λάτρεις), ενώ η απλή φρέσκια πάστα με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό μύριζε καλοκαίρι! Κλείσαμε με εκπληκτικό τιραμισού.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Κρασιά μόνο ιταλικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά 6.00 μ.μ. – 00.00 π.μ., Σάββατο 1.00 μ.μ. – 00.30 π.μ., Κυριακή 1.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ., Δευτέρα κλειστά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το μετρό γιατί η αναζήτηση θέσης στάθμευσης θέλει υπομονή στα στενά των Αμπελοκήπων.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών