ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Manouka: Η Αθήνα χορεύει στον ρυθμό του κρασιού

Ένα ακόμα wine bar, το Μanouka, άνοιξε τις πόρτες του στην Ερμού.

21.05.2021| Updated: 15.02.2024
Manouka: Η Αθήνα χορεύει στον ρυθμό του κρασιού

Γυάλισε τα κολωνάτα ποτήρια, φόρτωσε τους συντηρητές του με φιάλες, ακόνισε τα ανοιχτήρια του και άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Μαΐου. Το Manouka στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia στον πεζόδρομο της Ερμού, φιλοδοξεί να μας ξανασυστήσει την απόλυτη έκφραση του ελληνικού αμπελώνα διακλαδισμένη και διευρυμένη από τον έμπειρο head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο.

Στη λίστα, που παραπέμπει σε ενημερωμένη εγκυκλοπαίδεια, αποτυπώνεται όλος ο πλούτος των γηγενών ποικιλιών με τέτοιο τρόπο που μας μυεί από την αρχή στα ξεχωριστά γνωρίσματα της κάθε τοπικής ποικιλίας. «Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τον Πετρουλιανό, την Σκλάβα, την Κυδωνίτσα και να ξαναγνωρίσετε το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο και τη Μαλαγουζιά» λένε οι υπεύθυνοι. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 100+ ξεχωριστές ετικέτες, προσβάσιμες όλες σε ποτήρι και σε δυο δοσολογίες των 75 και 150ml. Αναφορές σε όλη την Ελλάδα θα έχει όμως όχι μόνο η wine list αλλά και η «ανανεωτική προσέγγιση της μεσογειακής κουζίνας» όπως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Παναγιώτης Βασιλάτος, με ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, βλ. φιλέτο αρνιού με πουρέ ηλίανθου, πίκλα μανιταριών και σάλτσα Αγιωργίτικο και κροκέτα πατάτας με κασέρι Μυτιλήνης και νούμπουλο Κέρκυρας.

Σε ένα χώρο με μινιμαλιστική διακόσμηση και επίπλωση, με την ματιά της σκηνογράφου Μαριλένας Καλιτζαντωνάκη, και με θέα περιμετρική έχοντας στο κάδρο Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Βουλή, μπορούμε να απολαύσουμε επίσης κοκτέιλ δια χειρός Γιάννη Πισσά. Το Manouka  λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με προτάσεις για πρωινό, comfort brunch, μεσημεριανό και δείπνο, εννοείται πάντα με την στρατηγική παρουσία του κρασιού και την καθοριστική συμβολή των επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων.

Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, Τ/210-32.41.814.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών